Bezlepkový orechovo-jablkový závin
- 130 ml mlieko
- 10 g droždie
- 25-40 g cukor kryštálový
- 150 g Bakery mix Liana
- 40 g zmäknuté maslo
Plnka
- 600 g na plátky nastrúhané jablká
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 1 PL cukor kryštálový
- hrsť sušených hrozienok namočených v rume alebo vo vode
- 100 g mleté orechy
- 1 PL Poleva punčová Liana
- 2 PL cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko
- Ryžová múka Liana
- Dekoračný nerozpustný práškový cukor Liana
- Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť. Zvyšný cukor rozmiešame vo zvyšnom mlieku.
- Bakery mix, už vlažné osladené mlieko, pripravený kvások a zmäknuté maslo. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Medzitým pripravíme plnky. Nastrúhané jablka zmiešame so sušenými hrozienkami a dochutíme škoricovým a kryštálovým cukrom. Mleté orechy dochutíme punčovou polevou a práškovým cukrom.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Uložíme orechovú a jablkovú plnku a stočíme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme pri 200°C 20 minút.
- Pred podávaním posypeme bezlepkovým dekoračným práškovým cukrom.
- 130 ml mlieko
- 10 g droždie
- 25-40 g cukor kryštálový
- 150 g Bakery mix Liana
- 40 g zmäknuté maslo
Plnka
- 600 g na plátky nastrúhané jablká
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 1 PL cukor kryštálový
- hrsť sušených hrozienok namočených v rume alebo vo vode
- 100 g mleté orechy
- 1 PL Poleva punčová Liana
- 2 PL cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko
- Ryžová múka Liana
- Dekoračný nerozpustný práškový cukor Liana
Produkty k receptu