Bezlepkový orechovo-jablkový závin

  • Závin z lahodného bezlepkového cesta skrývajúci tie najlepšie jesenné chute.
Bezlepkový orechovo-jablkový závin
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

130 ml mlieko
10 g droždie
25-40 g cukor kryštálový
150 g Bakery mix Liana
40  g zmäknuté maslo
 
Plnka:
600 g na plátky nastrúhané jablká
1 vrecko Škoricový cukor Liana
1 PL cukor kryštálový
hrsť sušených hrozienok namočených v rume alebo vo vode
100 g mleté orechy
1 PL Poleva punčová Liana
2 PL cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme:
rozšľahané vajíčko
Ryžová múka Liana
Dekoračný nerozpustný práškový cukor Liana 

Postup

1. Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť. Zvyšný cukor rozmiešame vo zvyšnom mlieku.
 
2. Bakery mix, už vlažné osladené mlieko, pripravený kvások a zmäknuté maslo. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
 
3. Medzitým pripravíme plnky. Nastrúhané jablka zmiešame so sušenými hrozienkami a dochutíme škoricovým a kryštálovým cukrom. Mleté orechy dochutíme punčovou polevou a práškovým cukrom.
 
4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Uložíme orechovú a jablkovú plnku a stočíme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme pri 200°C 20 minút.
 
5. Pred podávaním posypeme bezlepkovým dekoračným práškovým cukrom.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.