- Domov
- Chutné recepty
- Koláče a bábovky
- Bezlepkový cheesecake - pečený
Bezlepkový cheesecake - pečený
1:10 (h:m)
3:10 (h:m)
Porcie: 12-16 (ks)
Chrumkavá sušienková hmota a tvarohová plnka je základom každého dobrého cheesecaku. Bezlepkový cheesecake je neodolateľný taktiež v pečenej verzii.
Ingrediencie
Sušienková hmota
- 250 g pomleté maslové sušienky
- 150 g maslo
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 100 ml mlieko
- 1 vajce
- Zlatý krém Liana1 ks
- 120 g cukor
- Vanilínový cukor Liana1 ks
- 1 lyžička Poleva citrónová Liana
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Postup
1. Sušienky pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C 10 minút zapiecť.
2. Všetky suroviny na krém zmiešame elektrickým šľahačom v jednej nádobe a vylejeme do formy na sušienkovú hmotu. Upečieme pri teplote 170°C cca 40 minút. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky na cca 1-2 hodiny stuhnúť. Ozdobíme ovocím, džemom alebo polevou.
Dobrý tip:
Bezlepkové sušienky pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Ohodnotiť recept
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
Ingrediencie
Sušienková hmota
- 250 g pomleté maslové sušienky
- 150 g maslo
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 100 ml mlieko
- 1 vajce
- Zlatý krém Liana1 ks
- 120 g cukor
- Vanilínový cukor Liana1 ks
- 1 lyžička Poleva citrónová Liana
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu