- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková vanilkovo-tvarohová torta
Bezlepková vanilkovo-tvarohová torta
- Piškóta svetlá
- 5 vajcia
- 250 g práškový cukor
- 270g Cake mix
- 7 PL horúca voda
- 50 ml olej
- Piškóta kakaová
- 5 vajcia
- 250 g práškový cukor
- 220 g Cake mix
- 50 g Kakao tmavé Liana
- 7 PL horúca voda
- 50 ml olej
- Plnka
- 1,5 l mlieko
- 6 ks Zlatý krém Liana
- 300 g maslo alebo rastlinný tuk
- 350 g cukor
- 500g jemný tvaroh alebo mascarpone
- 2 ks Vanilínový cukor
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- Poleva
- 200 g čokoláda 70% Liana
- 50 g stužený tuk cera alebo maslo
- 2 PL olej
1, Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu postupne olej a nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix.
2. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri tepltoe 175°C cca 25 -30 minút.
3. Podobne pripravíme kakaovú piškótu, ale nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix zmiešanú s kakaom. Dáme piecť. Po upečení necháme vychladnúť.
4. Z mlieka, Zlatých krémov a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
5. Do vychladnutého pudingu vmiešame zmäknuté prešľahané maslov maslo a následne tvaroh . Krém rozdelíme na dve časti 2/3 a 1/3.Do 2/3 krému vmiešame 2 ks Vanilínový cukor, prípadne podľa chuti dosladíme práškovým cukrom.
6. Do druhej časti t.j. 1/3 krému vmiešame 2 lyžice Kakaa tmavého Liana a podľa chuti môžeme ešte pridať práškový cukor.
7. Vychladnuté korpusy prekrojíme na polovice. Tmavú piškótu natrieme džemom, dáme vrstvu kakaovej plnky, priložíme svetlú piškótu, natrieme ju džemom, poukladáme na kolieska nakrájané banány a dáme vrstvu vanilkovej plnky. Priložíme druhú časť kakaovej piškóty, znova natrieme džemom a kakaovým krémom.Nakoniec priložíme druhú časť svetlej piškóty. Vrch a okraje torty potrieme zvyšnou vanilkovou plnkou a polejeme čokoládovou polevou, ktorú bo bokoch necháme postekanú. Povrch ľubovoľne ozdobíme.
Dobrý tip:
Vrúbkované boky torty docielime stierkou so zúbkami. Po dôkladnom vyhladení torty na záver prejdeme stierkou so zúbkami po obvode vyhladenej torty.
Dobrý tip 2:
Rovnomerne postekanú čokoládu docielime tak, že roztopenú polevu si dáme do jednorázového cukrárskeho vrecka, koniec odstrihneme a postupne zdobíme po horných okrajoch torty tak, že poleva nám rovnomerne posteká.
Dobrý tip 3:
Ak chceme docieliť aby sa nám ovocie na torte krásne lesklo a vyzeralo sviežo potrieme ho štetcom namočeným v rozpustenej želatíne. Postup:1 lyžičku Želatíny čírej Liana dáme napučať na 5 minút do asi 20 ml vody. Následne zahrejeme v mikrovlnej rúre do rozpustenia. Ihneď namočíme štetec a potierame.
Dobrý tip 4:
Pri pečení tortových korpusov dávame papier na pečenie len na spodok plechu a okraje plechu, formy ani nepotierame olejom. Pred vyklopením z plechu okraje obrežeme nožom od formy. Po upečení a miernom prechladnutí piškóty ju otočíme vrchnou časťou dole na papier na pečenie, aby sa nám povrch torty krásne vyrovnal.
- Piškóta svetlá
- 5 vajcia
- 250 g práškový cukor
- 270g Cake mix
- 7 PL horúca voda
- 50 ml olej
- Piškóta kakaová
- 5 vajcia
- 250 g práškový cukor
- 220 g Cake mix
- 50 g Kakao tmavé Liana
- 7 PL horúca voda
- 50 ml olej
- Plnka
- 1,5 l mlieko
- 6 ks Zlatý krém Liana
- 300 g maslo alebo rastlinný tuk
- 350 g cukor
- 500g jemný tvaroh alebo mascarpone
- 2 ks Vanilínový cukor
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- Poleva
- 200 g čokoláda 70% Liana
- 50 g stužený tuk cera alebo maslo
- 2 PL olej
Produkty k receptu