Bezlepková mrkvová zimná chalúpka
Cesto
- 240 g nastrúhaná mrkva
 - 315 g Cake mix Liana
 - 240 g kryštálový cukor
 - ½ lyžičky Sóda bikarbona Liana
 - lyžička Škoricový cukor Liana
 - nastrúhané jablko
 - šťava z pomaranča
 - 8 vajec
 
Plnka orechová
- 250 g orechy
 - 50 g práškový cukor
 - 150 ml rum
 
Plnka čokoládová
- čokoládovo - orieškový krém
 
Plnka s mascarpone
- 500 ml šľahačková smotana
 - 250 g Biela čokoláda Liana
 - 2 balenia mascarpone
 - podľa chuti práškový cukor
 
 
- Deň vopred necháme na ohni roztopiť šľahačkovú smotanu s bielou čokoládou, pozor nevaríme! Po vychladnutí dáme na 24 h do chladničky.
 - Cesto pripravíme tak, že vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko, šťavu z pomaranča, Cake mix, sódu bikarbónu a škoricový cukor. Pečieme na 200°C cca 30minút.
 - Orechovú plnku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Natrieme na vychladnuté cesto. Na orechovú plnku natrieme čokoládovo - orieškový krém.
 - Bielu čokoládu rozpustenú v šľahačkovej smotane vyberieme z chladničky a vyšľaháme, pokiaľ nevznikne tuhá šľahačka. Potom primiešame mascarpone a pridáme cukor podľa chuti. Natrieme na koláč a odložíme ešte do chladu odpočívať.
 
Cesto
- 240 g nastrúhaná mrkva
 - 315 g Cake mix Liana
 - 240 g kryštálový cukor
 - ½ lyžičky Sóda bikarbona Liana
 - lyžička Škoricový cukor Liana
 - nastrúhané jablko
 - šťava z pomaranča
 - 8 vajec
 
Plnka orechová
- 250 g orechy
 - 50 g práškový cukor
 - 150 ml rum
 
Plnka čokoládová
- čokoládovo - orieškový krém
 
Plnka s mascarpone
- 500 ml šľahačková smotana
 - 250 g Biela čokoláda Liana
 - 2 balenia mascarpone
 - podľa chuti práškový cukor
 
Produkty k receptu