Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
- 500 g tekvice Hokkaido (váha už očistenej tekvice)
- cca 1000 ml hovädzí vývar
- 1 ks cibuľa
- 300 g Bezlepková slovenská ryža Liana - Orzo
- 40 g maslo
- 60 g parmezán
- 500 ml voda
- soľ, korenie
- lístky bazalky
- plátky slaniny
- + voliteľné - malé tekvice na servírovanie
Nakúpiť Liana produkty z receptu
- Pripravíme si vývar, pokojne aj z bujónu, ja som uvarila poctivý hovädzí, ten má najlepšiu chuť.
- Tekvicu umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme stred a nakrájame ju na kúsky. Tie uložíme na vymastený plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme 30 minút na 180°. Z upečenej tekvice odložíme 1/3, zvyšok zalejeme vriacou vodou a rozmixujeme. Je dôležité do rizota pridávať tento tekvicový krém (aj vývar) horúci, aby sa neznehodnotil proces prípravy ryže.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme bezlepkovú slovenskú ryžu Liana - Orzo a dobre premiešame, aby sa ryža obalila vo vrstve oleja, orestujeme. Pridáme naberačku vývaru a naberačku tekvicového krému, premiešame, počkáme, kým cestovina nasiakne tekutiny, a takto po naberačkách postupne prilievame a stále miešame až kým sa nám neminú tekutiny, resp. kým necítime, že je slovenská ryža hotová.
- Rizoto stiahneme zo sporáka, pridáme do neho zvyšok pečenej tekvice, maslo, nastrúhaný parmezán, ochutíme ho bazalkou, podľa potreby pridáme soľ, korenie a premiešame.
- Servírujeme na klasický tanier alebo do tekvíc. Vrch každého rizota ozdobíme pásikmi opečenej slaniny.
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
- 500 g tekvice Hokkaido (váha už očistenej tekvice)
- cca 1000 ml hovädzí vývar
- 1 ks cibuľa
- 300 g Bezlepková slovenská ryža Liana - Orzo
- 40 g maslo
- 60 g parmezán
- 500 ml voda
- soľ, korenie
- lístky bazalky
- plátky slaniny
- + voliteľné - malé tekvice na servírovanie
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu
Magda
Janka