Bezlepkové celozrnné bagety
- 250 g Liana Rolls mix
- 250 g Liana Bread mix dark
- 450-500 ml voda
- 20 g čerstvé droždie
- 3 PL olivový olej
- 2 ČL cukor
- 1-2 ČL soľ
- 10 g pomleté ľanové semienka
- 30 g nasekané slnečnicové semienka
Z uvedeného množstva vyjdú 2 veľké a 2 menšie bagety.
- Do misky s múkami spravíme jamku, nalejeme 250 ml teplej vody, pridáme droždie, cukor a necháme vzísť kvások.
- Potom pridáme ďalšie ingrediencie, zvyšnú vodu, nakoniec olej, a vymiesime cesto. To necháme kysnúť na teplom mieste cca 30-40 minút.
- Cesto preložíme na pracovnú dosku vysypanú múkou, spracujeme, rozdelíme a vytvarujeme bagety. Tie necháme na plechu prikryté potravinovou fóliou podkysnúť ešte 20-30 minút.
- Bagety potom narežeme a potrieme zmesou olivového oleja a vody 1:1 a posypeme semienkami.
- Pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút. Po upečení postriekame vodou.
- 250 g Liana Rolls mix
- 250 g Liana Bread mix dark
- 450-500 ml voda
- 20 g čerstvé droždie
- 3 PL olivový olej
- 2 ČL cukor
- 1-2 ČL soľ
- 10 g pomleté ľanové semienka
- 30 g nasekané slnečnicové semienka
Z uvedeného množstva vyjdú 2 veľké a 2 menšie bagety.
Produkty k receptu