Perníkový cheesecake

  • Našli ste doma zabudnuté medovníky z posledných vianoc? V žiadnom prípade ich nevyhadzujte, vychutnajte si ich v Perníkovom cheesecaku.
Pre recept na Mäkké medovníčky lepkové aj bezlepkové kliknite sem.
Perníkový cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
250 g medovníky
110 g roztopené maslo
2 PL mlieko
 
Plnka:
200 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
500 g tvaroh jemný
2 vrecká Škoricový cukor Liana
75-100 g med alebo cukor práškový
15 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
rozdrvené medovníky
 
Ďalej potrebujeme:
zvyšné medovníky

Postup

1. Medovníky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno a boky tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zapečieme pri 150°C približne 10 minút.
 
2. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka asi na 10 minút.
 
3. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, škoricový cukor, med a prešľaháme.
 
4. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme mixérom pri vysokých otáčkach do plnky. Nakoniec pridáme podrvené medovníky.
 
5. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu, uhladíme a dáme na noc do chladničky stuhnúť.
 
6. Ozdobíme zvyšnými medovníkmi.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.