Perníkový cheesecake
Ingrediencie
Sušienková hmota:
250 g medovníky
110 g roztopené maslo
2 PL mlieko
Plnka:
200 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
500 g tvaroh jemný
2 vrecká Škoricový cukor Liana
75-100 g med alebo cukor práškový
15 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
rozdrvené medovníky
Ďalej potrebujeme:
zvyšné medovníky
Postup
1. Medovníky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno a boky tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zapečieme pri 150°C približne 10 minút.
2. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka asi na 10 minút.
3. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, škoricový cukor, med a prešľaháme.
4. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme mixérom pri vysokých otáčkach do plnky. Nakoniec pridáme podrvené medovníky.
5. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu, uhladíme a dáme na noc do chladničky stuhnúť.
6. Ozdobíme zvyšnými medovníkmi.