Perníkový cheesecake
Sušienková hmota
- 250 g medovníky
- 110 g roztopené maslo
- 2 PL mlieko
Plnka
- 200 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g tvaroh jemný
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 75-100 g med alebo cukor práškový
- 15 g Želatína potravinárska Liana
- 100 ml mlieko
- rozdrvené medovníky
Ďalej potrebujeme
- zvyšné medovníky
- Medovníky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno a boky tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zapečieme pri 150°C približne 10 minút.
- Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka asi na 10 minút.
- Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, škoricový cukor, med a prešľaháme.
- Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme mixérom pri vysokých otáčkach do plnky. Nakoniec pridáme podrvené medovníky.
- Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu, uhladíme a dáme na noc do chladničky stuhnúť.
- Ozdobíme zvyšnými medovníkmi.
Sušienková hmota
- 250 g medovníky
- 110 g roztopené maslo
- 2 PL mlieko
Plnka
- 200 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g tvaroh jemný
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 75-100 g med alebo cukor práškový
- 15 g Želatína potravinárska Liana
- 100 ml mlieko
- rozdrvené medovníky
Ďalej potrebujeme
- zvyšné medovníky
Produkty k receptu