Perník s mandľovým krémom
Cesto
- 500 ml acidofilné mlieko
 - 3 poháre polohruba múka
 - 2 ks vajce
 - ½ pohára olej
 - 1 a ½ pohára cukor
 - 1 KL Sóda bikarbóna Liana
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
 - 1 KL Škorica mletá Liana
 - 2 PL Kakao tmavé Liana
 - 2 PL med
 - 1 a ½ pohára sušeného alebo kandizovaného ovocia napr. hrozienka, slivky, brusnice, sekané orechy, mandle
 - 20 g posekaná Čokoláda Liana 45%
 - 2 PL slivkový lekvár Liana
 
Krém
- 800 ml mlieko
 - 8 PL detská krupica
 - 1 pohár kryštálový cukor
 - 180 g maslo
 - aróma mandľová
 
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár Liana
 - poleva z mliečnej čokolády
 
1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a následne pridáme acidofilné mlieko a múku zmiešanú so sódou, kakaom, kypriacim práškom do perníka, škoricou a dobre vymiešame. Pridáme zvyšné suroviny a znova vymiešame. Hotovú masu rozdelíme na 3 časti a postupne upečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie s priemerom 26-28 cm v rúre pri teplote 170°C cca 20-25 minút.
2. Mlieko prevaríme s cukrom a za stáleho miešania metličkou pridáme detskú krupicu. Vychladnutú kašu rozmixujeme mixérom. Mäkké maslo vyšľaháme a po lyžičke pridávame za stáleho miešania do vychladnutej rozmixovanej kaše. Nakoniec pridáme mandľovú arómu. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Spodný korpus potrieme slivkovým lekvárom natrieme polovicou krému, priložíme druhým korpusom a postup zopakujeme. Nakoniec priložíme tretí korpus a polejeme čokoládovou polevou.
Cesto
- 500 ml acidofilné mlieko
 - 3 poháre polohruba múka
 - 2 ks vajce
 - ½ pohára olej
 - 1 a ½ pohára cukor
 - 1 KL Sóda bikarbóna Liana
 - 1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
 - 1 KL Škorica mletá Liana
 - 2 PL Kakao tmavé Liana
 - 2 PL med
 - 1 a ½ pohára sušeného alebo kandizovaného ovocia napr. hrozienka, slivky, brusnice, sekané orechy, mandle
 - 20 g posekaná Čokoláda Liana 45%
 - 2 PL slivkový lekvár Liana
 
Krém
- 800 ml mlieko
 - 8 PL detská krupica
 - 1 pohár kryštálový cukor
 - 180 g maslo
 - aróma mandľová
 
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár Liana
 - poleva z mliečnej čokolády
 
Produkty k receptu