Bezlepkové medové kolieska

  • Ak vás už nebaví klasický medový krémeš, vyskúšajte z cesta vykrojiť kolieska alebo srdiečka, ktoré tradičný dezert posunú na vyšší level.
Pre recept na Bezlepkový medový krémeš kliknite sem.
Bezlepkové medové kolieska
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
400 g Cake mix Liana
120 g cukor práškový
70 g maslo
4 PL med
1 a ½ KL Sóda bikarbóna Liana
2 ks vajce
pár kvapiek rumová aróma
 
Krém:
1 l mlieka
3 vrecká Zlatý krém Liana
150 g cukor práškový
1 PL Universal mix Liana
150 g maslo
rumová aróma na dochutenie
 
Šľahačka:
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko

Postup

1. Ingrediencie na cesto zmiešame v miske a ručne vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve časti, vyvaľkáme a uložíme na opačnej strane plechu o rozmeroch 24 x 37 cm. Kolieska alebo srdiečka môžeme vykrojiť pred pečením, ale aj po. Pečieme pri teplote 180°C 5-6 minút.
 
2. Z mlieka, zlatých krémov, vanilinového cukru a universal mixu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Ešte horúci puding potrieme po povrchu trochou masla, aby sa nevytvorila kôrka.
 
3. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou nanesieme na polovicu koliesok.
 
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku a opäť pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na krém. Na vrch poukladáme zvyšné kolieska alebo srdiečka a necháme na chladnom mieste 5-6 hodín odstáť.  Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrý tip:
Rovnaké cesto môžeme použiť aj pri príprave Medových rezov alebo Marlenky.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.