Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana
Krém
- 1 l mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 žĺtky
- 2 PL Cake mix Liana
- 150 g kryštálový cukor
- 2 PL rum
- 250 g maslo / rastlinný tuk
- štipka Pravá vanilka mletá Liana
Piškóta
- 7 bielkov
- 5 žĺtkov
- 200 g kryštálový cukor
- 100 ml teplé mlieko
- 200 g Cake mix Liana
Šľahačka
- 250 ml rastlinná / živočíšna šľahačka
- štipka Pravá vanilka mletá Liana
Ďalej potrebujeme
→ forma s rozmerom 34 x 24 x 8 cm
1. Krém: Zo 700 ml mlieka oddelíme 300 ml, ktoré použijeme na rozmiešanie Zlatých krémov, žĺtkov a zmesi Cake mix Liana. Zvyšné mlieko zahrejeme s cukrom až do varu. Rozmiešanú zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Pridáme 2 polievkové lyžice rumu, cca 50 g masla, Pravú vanilku mletú Liana, dobre premiešame a necháme vychladnúť.
2. Piškóta: Vaječné bielky vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridávame Cake mix Liana. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C 20 minút. Necháme vychladnúť.
3. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý prešľahaný puding.
4. Piškótu prekrojíme na polovicu a spodnú piškótu natrieme pripraveným krémom.
5. Šľahačka: Do rastlinnej šľahačky pridáme Pravú vanilku mletú Liana, vyšľaháme a nanesieme na vrstvu krému. Prikryjeme druhou polovicou piškóty. Necháme stuhnúť.
6. Povrch posypeme práškovým cukrom, nakrájame na kocky a podávame.
Krém
- 1 l mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 žĺtky
- 2 PL Cake mix Liana
- 150 g kryštálový cukor
- 2 PL rum
- 250 g maslo / rastlinný tuk
- štipka Pravá vanilka mletá Liana
Piškóta
- 7 bielkov
- 5 žĺtkov
- 200 g kryštálový cukor
- 100 ml teplé mlieko
- 200 g Cake mix Liana
Šľahačka
- 250 ml rastlinná / živočíšna šľahačka
- štipka Pravá vanilka mletá Liana
Ďalej potrebujeme
→ forma s rozmerom 34 x 24 x 8 cm
Produkty k receptu