Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana
play

Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 20-25 (ks)
Vyskúšajte lahodný bezlepkový Zlatý krémeš Liana, vylepšený pravou mletou vanilkou! Tradičný obľúbený zákusok sme pre vás pripravili v jemnej bezlepkovej verzii. Na cesto sme použili našu bezlepkovú múčnu zmes Cake mix Liana, ktorá zabezpečí dokonalú konzistenciu. Krém je vytvorený z nášho Zlatého krému – vanilkovo lahodného krémového prášku, teraz dostupného v novom praktickom balení. Pre extra vanilkový pôžitok sme pridali aj pravú mletú vanilku. Tento dezert nielen očarí chuťové poháriky, ale prinesie aj nádych tradície na váš stôl.
Ingrediencie
Krém
Piškóta
  • 7 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 200 g kryštálový cukor
  • 100 ml teplé mlieko
  • 200 g Cake mix Liana
Šľahačka
Ďalej potrebujeme

→ forma s rozmerom 34 x 24 x 8 cm

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Krém: Zo 700 ml mlieka oddelíme 300 ml, ktoré použijeme na rozmiešanie Zlatých krémov, žĺtkov a zmesi Cake mix Liana. Zvyšné mlieko zahrejeme s cukrom až do varu. Rozmiešanú zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Pridáme 2 polievkové lyžice rumu, cca 50 g masla, Pravú vanilku mletú Liana, dobre premiešame a necháme vychladnúť.

2. Piškóta: Vaječné bielky vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridávame Cake mix Liana. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

3. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý prešľahaný puding.

4. Piškótu prekrojíme na polovicu a spodnú piškótu natrieme pripraveným krémom. 

5. Šľahačka: Do rastlinnej šľahačky pridáme Pravú vanilku mletú Liana, vyšľaháme a nanesieme na vrstvu krému. Prikryjeme druhou polovicou piškóty. Necháme stuhnúť.

6. Povrch posypeme práškovým cukrom, nakrájame na kocky a podávame.

Dobrý tip: Ak chcete pripraviť klasickú lepkovú verziu receptu s pšeničnou múkou, stačí namiesto Cake mix Liana použiť polohrubú pšeničnú múku a pridať kypriaci prášok.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Krém
Piškóta
  • 7 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 200 g kryštálový cukor
  • 100 ml teplé mlieko
  • 200 g Cake mix Liana
Šľahačka
Ďalej potrebujeme

→ forma s rozmerom 34 x 24 x 8 cm

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.