Zlatý krémeš Liana

  • Krémeš ako ho ešte nepoznáte. Jemná piškóta a skvelý Zlatý krém so Šľahačkovým potešením.
pre recept na Bezlepkový zlatý krémeš Liana kliknite sem.
Zlatý krémeš Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20 - 25
    (ks)

Ingrediencie

Krém:
1 l mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
2 žĺtky
3 PL múka polohrubá
150 g cukor kryštálový
2 PL rum
250 g maslo / rastlinný tuk

Piškóta:
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
5 žĺtkov
7 bielkov
100 ml teplé mlieko
200 g múka polohrubá
200 g cukor

Šľahačka:
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko
 

 

 

Postup

1. Začneme s prípravou krému. 800 ml mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 lyžice múky. Za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme 2 PL rumu. Do horúceho krému vmiešame asi 50 g masla a necháme vychladnúť.

2. 7 vaječných bielkov vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny asi 15 minút. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme múku s Kypriacim práškom. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 170°C asi 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť.

3. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý krém. Piškótu prekrojíme na polovicu a spodnú piškótu natrieme pripraveným krémom. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a nanesieme na krém. Prikryjeme druhou polovicou piškóty. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, pokrájame na kocky a podávame.

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.