Zlatý krémeš Liana
Krém
- 1 l mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 žĺtky
- 3 PL múka polohrubá
- 150 g cukor kryštálový
- 2 PL rum
- 250 g maslo / rastlinný tuk
Piškóta
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 5 žĺtkov
- 7 bielkov
- 100 ml teplé mlieko
- 200 g múka polohrubá
- 200 g cukor
Šľahačka
- 1 vrecko (30g) šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
1. Začneme s prípravou krému. 800 ml mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 lyžice múky. Za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme 2 PL rumu. Do horúceho krému vmiešame asi 50 g masla a necháme vychladnúť.
2. 7 vaječných bielkov vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny asi 15 minút. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme múku s Kypriacim práškom. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 170°C asi 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť.
3. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý krém. Piškótu prekrojíme na polovicu a spodnú piškótu natrieme pripraveným krémom. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a nanesieme na krém. Prikryjeme druhou polovicou piškóty. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, pokrájame na kocky a podávame.
Krém
- 1 l mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 žĺtky
- 3 PL múka polohrubá
- 150 g cukor kryštálový
- 2 PL rum
- 250 g maslo / rastlinný tuk
Piškóta
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 5 žĺtkov
- 7 bielkov
- 100 ml teplé mlieko
- 200 g múka polohrubá
- 200 g cukor
Šľahačka
- 1 vrecko (30g) šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
Produkty k receptu