Bezlepkový zlatý krémeš Liana
Krém
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 l mlieko
- 3 PL Cake mix Liana, Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana
- 2 žĺtky
- 150 g cukor kryštálový
- 2 PL rum
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Piškóta
- 200 g Cake mix Liana
- 5 vajec
- 2 bielky
- 100 ml teplé mlieko
- 200 g cukor
Šľahačka
- 200-250 ml smotana na šľahanie
- Vanilínový cukor podľa chuti
1. 800 ml mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 PL Cake mix a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia a na záver pridáme rum. Do horúceho krému vmiešame 50 g masla a necháme krém vychladnúť.
2. V miske vyšľaháme 7 bielkov do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme Cake mix. Nakoniec vareškou primiešame tuhý sneh z bielkov. Piškótu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť.
3. Do peny vyšľaháme mäkké maslo a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý krém. Piškótu prekrojíme na polovicu a na spodnú časť natrieme krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom a nanesieme na krém, prikryjeme druhou polovicou piškóty. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Krém
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 l mlieko
- 3 PL Cake mix Liana, Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana
- 2 žĺtky
- 150 g cukor kryštálový
- 2 PL rum
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Piškóta
- 200 g Cake mix Liana
- 5 vajec
- 2 bielky
- 100 ml teplé mlieko
- 200 g cukor
Šľahačka
- 200-250 ml smotana na šľahanie
- Vanilínový cukor podľa chuti
Produkty k receptu