Bezlepkový zlatý krémeš Liana
Ingrediencie
Krém:
2 vrecká Zlatý krém Liana
1 l mlieko
3 PL Cake mix Liana, Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana
2 žĺtky
150 g cukor kryštálový
2 PL rum
250 g maslo alebo rastlinný tuk
2 žĺtky
150 g cukor kryštálový
2 PL rum
250 g maslo alebo rastlinný tuk
Piškóta:
200 g Cake mix Liana
5 vajec
2 bielky
100 ml teplé mlieko
200 g cukor
5 vajec
2 bielky
100 ml teplé mlieko
200 g cukor
Šľahačka:
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
150 ml mlieko
150 ml mlieko
Postup
1. 800 ml mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 PL Cake mix a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia a na záver pridáme rum. Do horúceho krému vmiešame 50 g masla a necháme krém vychladnúť.
2. V miske vyšľaháme 7 bielkov do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme Cake mix. Nakoniec vareškou primiešame tuhý sneh z bielkov. Piškótu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť.
3. Do peny vyšľaháme mäkké maslo a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý krém. Piškótu prekrojíme na polovicu a na spodnú časť natrieme krém. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku a nanesieme na krém, prikryjeme druhou polovicou piškóty. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.