Bezlepkový metrový koláč
Cesto
- 4 vajcia
 - štipka soli
 - 250 g Cake mix Liana
 - 250 g práškový cukor
 - 100 ml olej
 - 10 PL horúca voda
 - 2 PL Kakao tmavé Liana
 
Plnka
- 500 ml mlieko
 - 1 + ½ vrecka Zlatý krém Liana
 - 200 g cukor práškový
 - 200 g zmäknuté maslo
 
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
 - 80 g rastlinný tuk na polevy
 - 1 PL mlieko
 
Ďalej potrebujeme

- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
 - Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame olej, vodu a Cake mix Liana
 - Ručne zľahka pridáme sneh z bielkov.
 - Polovicu cesta vylejeme do formy na srnčí chrbát vystlanej alobalom.
 - Do zvyšného cesta primiešame kakao a naplníme ním druhú formu na srnčí chrbát.
 - Pečieme pri 170°C 40 minút.
 - Necháme vychladnúť, zrovnáme a nakrájame na plátky.
 - Plnkou spájame svetlý kus s tmavým, kým neminieme všetky piškótové kúsky.
 - Pospájaný koláč potrieme zvyšnou plnkou a necháme schladiť.
 - Polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť, dozdobíme roztopenou bielou čokoládou a po stuhnutí horúcim nožom nakrájame na šikmé rezy.
 
Postup plnka:
- Uvaríme puding z mlieka a Zlatého krému. Necháme vychladnúť.
 - Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame prešľahaný vychladnutý puding.
 
Postup poleva:
- Čokoládu s rastlinným tukom roztopíme v mikrovlnnej rúre. Pridáme lyžicu mlieka.
 
Cesto
- 4 vajcia
 - štipka soli
 - 250 g Cake mix Liana
 - 250 g práškový cukor
 - 100 ml olej
 - 10 PL horúca voda
 - 2 PL Kakao tmavé Liana
 
Plnka
- 500 ml mlieko
 - 1 + ½ vrecka Zlatý krém Liana
 - 200 g cukor práškový
 - 200 g zmäknuté maslo
 
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
 - 80 g rastlinný tuk na polevy
 - 1 PL mlieko
 
Ďalej potrebujeme

Produkty k receptu