Bezlepkový hruškový koláč

  • Vláčny, jemný a voňavý koláč plný sladkých hrušiek, ktorý zmení všedný deň na sviatočný.
Pre recept na Bezlepkový francúzsky hruškový koláč kliknite sem.
Bezlepkový hruškový koláč
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:20
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

130 g Fine mix Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
120 g cukor kryštálový
60 g olej
5 ks hruška
3 PL mlieko
2 ks vajce
štava z ½ citróna
 
Ďalej potrebujeme:
mleté lieskovce na posypanie
 

Postup

1. Očistené hrušky pokrájame na malé kocky, pridáme citrónovú šťavu a zamiešame. Vajcia s kryštálovým a vanilínovym cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko a premiešame. Prisypeme hrušky a postupne primiešame Fine mix. 
 
2. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, posypeme mletými lieskovcami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 45 minút. Špáradlom vyskúšame, či je cesto prepečené.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.