Bezlepkové veľkonočné judáše
- 250 g Bakery mix Liana
 - 150 ml mlieko
 - 60 g maslo
 - 40 g med
 - 20 g droždie
 - 1 žĺtok
 - 1 KL Poleva citrónová Liana
 - štipka soli
 - med s trochou vlažnej vody na potretie
 
- Z vlažného mlieka a rozdrobeného droždia pripravíme kvások.
 - Maslo, med, žĺtok vyšľaháme mixérom. V inej miske rozmiešame Bakery mix so soľou a citrónovou polevou. Postupne zapracujeme k maslovej zmesi, prilejeme kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 45 minút na teplom mieste.
 - Na pracovnej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí. Z každej ušúľame valček a konce stočíme do tvaru ulity. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť 10 minút.
 - Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút. Po vybratí z rúry ihneď potrieme teplou zmesou medu a trochou vlažnej vody.
 
- 250 g Bakery mix Liana
 - 150 ml mlieko
 - 60 g maslo
 - 40 g med
 - 20 g droždie
 - 1 žĺtok
 - 1 KL Poleva citrónová Liana
 - štipka soli
 - med s trochou vlažnej vody na potretie
 
Produkty k receptu