Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky
Cesto
- 100 ml mlieko
 - 30 g čerstvé droždie
 - 1 lyžička kryštálový cukor
 - 500 g Bread mix white Liana
 - 1 vajce
 - 100 ml rastlinný olej
 - 150 ml voda
 - štipka soli
 
Plnka
- 250 g oravská slanina
 - 350 g cibuľa
 - štipka rasca mletá
 - štipka soli
 
Dodatky
- vajce na potretie
 
1. Z teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme asi 10 minút postáť na teplom mieste.
2. Vymiesime vláčne cesto z Bread mix white, vajíčka, oleja, vody, soli a vykysnutého kvásku z droždia. Necháme vykysnúť 45-60 minút.
3. Na drobné kocky nakrájame slaninu a cibuľu. Na panvicu dáme lyžicu oleja a opečieme slaninu, pridáme cibuľu, štipku soli, mletú rascu a cca 10 minút dusíme. 
4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto. Vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. 
5. Na každý koláčik uložíme 1 lyžičku plnky a okraje potrieme vajíčkom.
6. Pečieme pri 200°C 15-20 minút.
Dobrý tip:
Pred vykrajovaním kolieskov pomúčime pohár do bezlepkovej múčnej zmesi Bread mix white, aby sa cesto nelepilo na pohár.
Cesto
- 100 ml mlieko
 - 30 g čerstvé droždie
 - 1 lyžička kryštálový cukor
 - 500 g Bread mix white Liana
 - 1 vajce
 - 100 ml rastlinný olej
 - 150 ml voda
 - štipka soli
 
Plnka
- 250 g oravská slanina
 - 350 g cibuľa
 - štipka rasca mletá
 - štipka soli
 
Dodatky
- vajce na potretie
 
Produkty k receptu