Bezlepkové orechové fornetti
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 200 g rastlinný tuk
 - 200 ml vlažné mlieko
 - 1 kocka droždie
 - 2 PL cukor
 
Plnka
- 200 g cukor práškový
 - 180 g mleté vlašské orechy
 - 3 ks bielky
 
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
 - žĺtok + trochu mlieka na potretie
 - nasekané lieskové oriešky na posypanie
 
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý po napučaní dáme s ostatnými surovinami do kuchynského robota a vypracujeme cesto.
 - Bielky vyšľaháme do tuha a vareškou vmiešame orechy zmiešané s práškovým cukrom.
 - Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a premiesime cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme rovnaké pláty. Jeden plát natrieme pripravenou orechovou plnkou a prikryjeme druhým plátom. Žĺtok rozmiešame s trochou mlieka a potrieme vrch cesta. Posypeme nasekanými orechami. Nakrájame na trojuholníčky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 20 minút podkysnúť.
 - Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
 
Dobrý tip:
Vypracované cesto nenechávame kysnúť - budeme s ním ihneď pracovať.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 200 g rastlinný tuk
 - 200 ml vlažné mlieko
 - 1 kocka droždie
 - 2 PL cukor
 
Plnka
- 200 g cukor práškový
 - 180 g mleté vlašské orechy
 - 3 ks bielky
 
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
 - žĺtok + trochu mlieka na potretie
 - nasekané lieskové oriešky na posypanie
 
Produkty k receptu