Bezlepková dvojfarebná bublanina s jahodami
Cesto
- 3 ks vajce
 - štipka soli
 - 160 g kryštálový cukor
 - 20 g Vanilínový cukor Liana
 - 120 ml olej
 - 200 ml teplé mlieko
 - 300 g Cake mix Liana
 - 1/2 KL Sóda bikarbóna Liana
 - 1 KL Kakao tmavé Liana
 - trochu vody
 
Ďalej potrebujeme
- jahody
 - plech: 25 cm x 25 cm
 
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
 - Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne prilievame olej a mlieko.
 - Sódu bikarbónu vmiešame do zmesi Cake mix, ktorú následne vmiešame do žĺtkovej masy. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
 - Dve tretiny cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do jednej tretiny cesta pridáme kakao rozmiešané v troche vody. Kakaové cesto vylejeme navrch.
 - Poukladáme jahody a pečieme 30-35 minút pri 170°C.
 
Jahody môžete nahradiť ľubovoľným ovocím, ktoré máte po ruke (čerešne, slivky, bobuľové ovocie).
Dĺžku pečenia prispôsobíme veľkosti plechu a hrúbke cesta.
Cesto
- 3 ks vajce
 - štipka soli
 - 160 g kryštálový cukor
 - 20 g Vanilínový cukor Liana
 - 120 ml olej
 - 200 ml teplé mlieko
 - 300 g Cake mix Liana
 - 1/2 KL Sóda bikarbóna Liana
 - 1 KL Kakao tmavé Liana
 - trochu vody
 
Ďalej potrebujeme
- jahody
 - plech: 25 cm x 25 cm
 
Produkty k receptu