Bezlepkové valašské frgále
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
 - 75 g práškový cukor
 - 35 g droždie
 - 250 ml teplé mlieko
 - 125 g maslo
 - 2 žĺtky
 - 1 lyžička citrónová kôra
 - 2 lyžice kryštálový cukor
 - štipka soli
 
Mrvenička
- 100 g Universal Mix Liana
 - 3,5 lyžice kryštálový cukor
 - 50 g maslo
 
Tvarohová plnka
- 2 ks tvaroh
 - 2 žĺtky
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 2 lyžice Vanilkový puding Liana Exclusive
 
Lekvárová plnka
- 300 g slivkový lekvár
 - rum alebo rumová esencia na dochutenie
 
Orechová plnka
- 200 g mleté orechy
 - horúce mlieko
 
Dodatky
- vajce na potretie okrajov
 - na podsypanie ryžová múka Liana alebo Bakery mix Liana
 
- Kryštálový cukor rozmiešame v 100 ml vlažnom mlieku, pridáme droždie a necháme 15 minút vzísť kvások.
 - Zvyšné mlieko, kvások z droždia a ostatné suroviny pridáme do kuchynského robota a vypracujeme hladké cesto. Necháme prikryté kysnúť pri izbovej teplote cca 60 minút.
 - Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vymiesime bochník. Rozdelíme na 4 časti a premiesime. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorom budeme formovať koláč. Preložíme cesto, papier na pečenie trochu pomúčime. Dlaňou cesto roztláčame do kruhu s priemerom cca 26-30 cm. Postupne od stredu vytláčame do krajov. Ak je kruh hotový, vytvarujeme okraj s hrúbkou 0,5 cm. Koláč naplníme ľubovoľnou plnkou. Môžeme posypať odkvapkaným zaváraným alebo mrazeným ovocím. Nakoniec posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme tak, že do misy dáme nakrájané zmäknuté maslo, Universal mix, cukor a rukou suroviny spojíme.
 - Okraje hotového koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 12 - 15 minút (kým nebudú okraje dozlatista).
 - Plnky pripravíme jednoduchým zmiešaním uvedených surovín.
 
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
 - 75 g práškový cukor
 - 35 g droždie
 - 250 ml teplé mlieko
 - 125 g maslo
 - 2 žĺtky
 - 1 lyžička citrónová kôra
 - 2 lyžice kryštálový cukor
 - štipka soli
 
Mrvenička
- 100 g Universal Mix Liana
 - 3,5 lyžice kryštálový cukor
 - 50 g maslo
 
Tvarohová plnka
- 2 ks tvaroh
 - 2 žĺtky
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 2 lyžice Vanilkový puding Liana Exclusive
 
Lekvárová plnka
- 300 g slivkový lekvár
 - rum alebo rumová esencia na dochutenie
 
Orechová plnka
- 200 g mleté orechy
 - horúce mlieko
 
Dodatky
- vajce na potretie okrajov
 - na podsypanie ryžová múka Liana alebo Bakery mix Liana
 
Produkty k receptu