- Domov
- Chutné recepty
- Pečené nanuky
Pečené nanuky
Pripravte si pečené nanuky doma a tromfnite nimi aj skúsené cukrárky.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- piškótový korpus alebo odrezky z koláčov mascarpone alebo uvarený puding džem podľa chuti
Poleva z bielej čokolády
- 200 g Čokoláda Biela Liana
- 70 g stužený tuk
Poleva z tmavej čokolády
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 90 g stužený tuk
- kvapka oleja
Ďalej potrebujeme
- potravinárske gélové farby
- cukrárske posypy
- sušené jedlé kvety
- čokoládové perly
- jedlé zlato
- pistácie
- Korpus rozmrvíme, pridáme mascarpone a džem. Množstvo prispôsobíme počtu foriem.
- Natlačíme do formy, uhladíme, nasadíme paličky a necháme v mrazničke 1-2 hodiny stuhnúť.
- Polevu z bielej čokolády pripravíme roztopením čokolády so stuženým tukom. Pre belšiu farbu čokolády pridáme bielu potravinársku farbu.
- Polevu môžeme zafarbiť ľubovoľnou gélovou farbou.
- Polevu z tmavej čokolády pripravíme roztopením čokolády so stuženým tukom, pre lepší lesk pridáme kvapku oleja.
- Stuhnuté nanuky vyberieme z formy, namáčame v pripravených polevách a zdobíme podľa fantázie.
Dobrý tip:
Mascarpone môžeme nahradiť uvareným pudingom alebo kondenzovaným mliekom.
Dobrý tip 2.:
Recept na bezlepkový piškótový korpus nájdete tu.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- piškótový korpus alebo odrezky z koláčov mascarpone alebo uvarený puding džem podľa chuti
Poleva z bielej čokolády
- 200 g Čokoláda Biela Liana
- 70 g stužený tuk
Poleva z tmavej čokolády
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- 90 g stužený tuk
- kvapka oleja
Ďalej potrebujeme
- potravinárske gélové farby
- cukrárske posypy
- sušené jedlé kvety
- čokoládové perly
- jedlé zlato
- pistácie
Produkty k receptu