- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový višňový zákusok
Bezlepkový višňový zákusok
Piškóta 2 - krát
- 3 ks vajcia
- 125 g práškový cukor
- 0,5 dcl voda
- 0,5 dcl olej
- 125 g Cake mix Liana
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
Krém č. 1
- 3 ks Vanilkový cukrársky krém za studena Liana
Krém č. 2
- 2 ks želatína a stužovač 2v1 višňa Liana
- 2 ks Zlatý krém Liana
- cukor podľa chuti
Dodatky
- 2 ks višne v želé
- 0,5 l rastlinná šľahačka
1. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, primiešame olej, vodu, Cake mix a kakao tmavé. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
2. Piškótu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch cca 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Postup zopakujeme 2 - krát, aby sme mali 2 pláty, alebo použijeme dvojitú dávku a prerežeme piškótu napoly.
3. Krém č.1 vyšľaháme podľa návodu, natrieme na vychladnutý plát a potrieme višňami v želé.
4. Do hrnca dáme 800 ml vody, rozmiešame Zlaté krémy a uvaríme. Želatíny vysypeme do misky a rozmiešame so 6 polievkovými lyžicami cukru. Zalejeme 2 dcl horúcej nie vriacej vody. Miešame, kým sa želatína nerozpustí a hneď vmiešame do uvareného zlatého krému. Takto hotový krém navrstvíme na koláč.
5. Krém prikryjeme druhým plátom. Natrieme višne v želé a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku.
Piškóta 2 - krát
- 3 ks vajcia
- 125 g práškový cukor
- 0,5 dcl voda
- 0,5 dcl olej
- 125 g Cake mix Liana
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
Krém č. 1
- 3 ks Vanilkový cukrársky krém za studena Liana
Krém č. 2
- 2 ks želatína a stužovač 2v1 višňa Liana
- 2 ks Zlatý krém Liana
- cukor podľa chuti
Dodatky
- 2 ks višne v želé
- 0,5 l rastlinná šľahačka
Produkty k receptu