Bezlepkový višňový cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g bezlepkové maslové sušienky
- 100 g maslo alebo rastlinný tuk
- 2 lyžice mlieko
Plnka
- 200 ml mlieko
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g jemný tvaroh
- 160 g práškový cukor
- 20 g Želatína potravinárska Liana
- 100 ml mlieko
- 30 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
- 2 lyžice višne v želé
Poleva
- 50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
- 40 ml voda
- 70 g Biela čokoláda Liana
- 30 ml smotana na šľahanie
1. Sušienky podrvíme a spojíme s roztopeným maslom a mliekom. Vypracovanú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme na cca 15 minút do chladničky.
2. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka na cca 10 minút.
3. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky višňa vyšľaháme v mlieku, pridáme cukor, jemný tvaroh.
4. Napučanú želatínu dáme rozputiť do mikrovlnnej rúry a ihneď šľahačom zašľaháme do plnky. Nakoniec pridáme višne v želé.
5. Plnku natrieme na sušienkovú hmotu a necháme v chladničke 1-2 hodiny stuhnúť.
6. Stabilizátor višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko.
7. Nalejeme na plnku a necháme stuhnúť v chladničke do nasledujúceho dňa.
Dobrý tip:
Bezlepkové sušienky pripravíme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g bezlepkové maslové sušienky
- 100 g maslo alebo rastlinný tuk
- 2 lyžice mlieko
Plnka
- 200 ml mlieko
- 2 ks (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g jemný tvaroh
- 160 g práškový cukor
- 20 g Želatína potravinárska Liana
- 100 ml mlieko
- 30 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
- 2 lyžice višne v želé
Poleva
- 50 g Stabilizátor šľahačky višňa Liana
- 40 ml voda
- 70 g Biela čokoláda Liana
- 30 ml smotana na šľahanie
Produkty k receptu