Bezlepkové osie hniezda s višňami
play

Bezlepkové osie hniezda s višňami

Trvanie: 01:30 (h:m) Porcie: 24 (ks)
Vychutnajte si nový rozmer sladkého pôžitku s naším receptom na bezlepkové osie hniezda s višňami! Tieto klasické osie hniezda v ovocnom prevedení sú poliate lahodnou smotanovou polevou a posypané škoricovým cukrom, čo im dodáva nezameniteľnú chuť. Ideálne na oslavy, raňajky, desiatu či výlety – vždy s vami, kdekoľvek budete. Recept je vytvorený s použitím našej vynikajúcej bezlepkovej múčnej zmesi Bakery mix Liana na kysnuté cestá, ktorá zaručuje perfektnú konzistenciu a chuť. Doprajte si túto sladkú pochúťku a potešte seba aj svojich blízkych výnimočnou dobrotou, ktorá nikdy nesklame!
Ingrediencie

Cesto

  • 15 g čerstvé droždie
  • 50-70 g kryštálový cukor
  • 250 ml vlažné mlieko
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 1 ks vajce
  • 50 g  maslo/olej

Ovocná plnka

Poleva

  • 180 g kyslá smotana / jogurt
  • 40 g práškový cukor

Posyp

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Ovocná plnka: Ingrediencie na plnku zmiešame a uvaríme do zhustnutia. Do hotovej ovocnej plnky pridáme štipku Kyseliny citrónovej Liana pre zvýraznenie farby a chute. 

2. Cesto: Z polovice vlažného mlieka, droždia a kryštálového cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste. Do misky dáme 300 g Bakery mix Liana, pripravený kvások z droždia, vajce a zvyšné mlieko. Vymiesime elektrickým mixérom s hnetacími metličkami, nakoniec pridáme olej, krátko premiesime.  Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 30-40 minút.

3. Po vykysnutí odoberieme polovicu cesta a na múkou posypanej podložke rozvaľkáme na obdĺžnik.

4. Vychladnutú ovocnú plnku rovnomerne natrieme na cesto.

5. Zrolujeme do závinu, pokrájame na kolieska a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do formy na muffiny. Prikryté necháme 20 minút podkysnúť. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta.

6. Pred pečením potrieme zvyšnou ovocnou plnkou. Pečieme pri teplote 180-190°C 15-20 minút do zlatista.

7. Poleva: Zmiešaním kyslej smotany a práškového cukru pripravíme polevu, ktorou potrieme ešte horúce osie hniezda.

8. Posyp: Vrch posypeme škoricovým cukrom a necháme vychladnúť.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Cesto

  • 15 g čerstvé droždie
  • 50-70 g kryštálový cukor
  • 250 ml vlažné mlieko
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 1 ks vajce
  • 50 g  maslo/olej

Ovocná plnka

Poleva

  • 180 g kyslá smotana / jogurt
  • 40 g práškový cukor

Posyp

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné