Bezlepkové škoricové osie hniezda
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 280 - 300 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
Plnka
- 8 ks Škoricový cukor Liana
- olej
1. Pripravíme si cesto podľa postupu na obale Bakery mix recept: Kysnuté koláče.
2. Po vykysnutí asi 20-30 minút odoberieme polovicu a rozvaľkáme na obdĺžnik.
3. Cesto potrieme rovnomerne olejom a posypeme 4 ks Škoricového cukru Liana.
4. Stočíme do závinu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zľahka olejom. Pokrájame na kolieska. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 20 minút na teplom mieste. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta alebo z druhej polovice môžeme pripraviť závin, buchty, ovocný s posýpkou.
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180-190°C 15 minút do zlatista.
6. Ihneď po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 280 - 300 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
Plnka
- 8 ks Škoricový cukor Liana
- olej
Produkty k receptu