Bezlepkové pudingovo-tvarohové slimáky
- 20 g čerstvé droždie
- 70 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajcie
- 50 g bravčová masť/maslo
Krém:
- 300 ml mlieko
- 40 g Zlatý krém Liana
- 5 PL cukor kryštálový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 250 g tvaroh jemný
Ďalej potrebujeme:
- sušené hrozienka namočené v rume
- rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
- Z mlieka, Zlatého krému a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút podkysnúť.
- Pomocou mixéra s hnetacími metličkami zmiešame Bakery mix, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Počas miešania pridáme roztopenú bravčovú masť.
- Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Tvaroh zmiešame s vychladnutým pudingom.
- Vykysnuté cesto zľahka spracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika a potrieme pripraveným krémom. Na krém uložíme sušené hrozienka a cesto stočíme.
- Pokrájame na cca 1 cm kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryté necháme 20 minút podkysnúť.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a pečieme pri 180-190°C 15-20 minút.
- 20 g čerstvé droždie
- 70 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajcie
- 50 g bravčová masť/maslo
Krém:
- 300 ml mlieko
- 40 g Zlatý krém Liana
- 5 PL cukor kryštálový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 250 g tvaroh jemný
Ďalej potrebujeme:
- sušené hrozienka namočené v rume
- rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
Produkty k receptu