Bezlepkový strúhaný tvarohový koláč
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana
- 150 g cukor práškový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 žĺtok
- 250 g zmäknuté maslo
Plnka
- 500 g tvaroh hrudkovitý
- 500 g tvaroh jemný
- 4 bielky
- 3 žĺtky
- 200 g cukor práškový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 2 PL Zlatý krém
- 2 KL Poleva citrónová Liana
Ďalej potrebujeme
- tuk na vymastenie formy
- ovocie
- Zmiešame suché suroviny na cesto - Cake mix, kakao, práškový a vanilínový cukor. Pridáme mokré suroviny, žltok a maslo, a ručne vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme na dve časti, na väčšiu 2/3 a menšiu 1/3, zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej mise zmiešame tvarohy, postupne pridáme žĺtky, práškový a vanilínový cukor, citrónovú polevu a zlatý krém. Zľahka primiešame pripravený sneh.
- Väčšiu časť cesta nastrúhame na dno vymasteného plechu. Lyžicou uhladíme povrch a rozotrieme časť tvarohovej plnky. Kto chce, môže pridať ovocie podľa chuti, v našom prípade to sú jahody. Nanesieme zvyšnú plnku a nastrúhame druhú časť cesta.
- Pečieme na 180°C 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana
- 150 g cukor práškový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 žĺtok
- 250 g zmäknuté maslo
Plnka
- 500 g tvaroh hrudkovitý
- 500 g tvaroh jemný
- 4 bielky
- 3 žĺtky
- 200 g cukor práškový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 2 PL Zlatý krém
- 2 KL Poleva citrónová Liana
Ďalej potrebujeme
- tuk na vymastenie formy
- ovocie
Produkty k receptu