- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový hruškový koláč
Bezlepkový hruškový koláč
Trvanie: 00:20 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Vláčny, jemný a voňavý koláč plný sladkých hrušiek, ktorý zmení všedný deň na sviatočný.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 130 g Fine mix Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 120 g cukor kryštálový
- 60 g olej
- 5 ks hruška
- 3 PL mlieko
- 2 ks vajce
- štava z ½ citróna
Ďalej potrebujeme
- mleté lieskovce na posypanie
- Očistené hrušky pokrájame na malé kocky, pridáme citrónovú šťavu a zamiešame. Vajcia s kryštálovým a vanilínovym cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko a premiešame. Prisypeme hrušky a postupne primiešame Fine mix.
- Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, posypeme mletými lieskovcami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 45 minút. Špáradlom vyskúšame, či je cesto prepečené.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 130 g Fine mix Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 120 g cukor kryštálový
- 60 g olej
- 5 ks hruška
- 3 PL mlieko
- 2 ks vajce
- štava z ½ citróna
Ďalej potrebujeme
- mleté lieskovce na posypanie
Produkty k receptu