Bezlepkové maxi donuty
- 1 a ¾ pohára Bakery mix Liana
- 1 pohár mlieko
- ¼ maslo
- ¼ pohára Ciroková múka Liana
- ½ kocky droždie
- 2 PL cukor práškový
- 1 vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
Nutelová poleva
- nutela
- orechy
Čokoládová poleva
- Čokoláda Liana 70%
- olej
- keksíky
Punčová poleva
- ½ vrecka Poleva punčová Liana
- voda
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- olej + plátok masla na vyprážanie
- V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru, droždie a lyžicu Bakery mix Liana a dáme kysnúť na 10 minút do rúry vyhriatej na 40°C.
- Kým nám nakysne kvások, zmiešame Bakery mix, cirokovú múku a soľ. Pridáme ostatné suroviny spolu s pripraveným kváskom z droždia. Vymiesime cesto, ktoré podľa potreby podsypávame ryžovou múkou a necháme kysnúť 30 minút v rúre.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 2 cm, vykrojíme väčšie kruhy s dierkou v strede. Necháme 30 minút podkysnúť.
- Do väčšieho hrnca dáme dostatočne množstvo oleja, pridáme plátok masla a rozohrejeme. Donuty vyprážame z každej strany do zlatista. Necháme odkvapkať na papierových obrúskoch.
- Pripravíme si polevy, vo vodnom kúpeli si roztopíme nutelu a posekáme orechy. Na čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu Liana 70% s trochou oleja a nasekáme keksíky na menšie kúsky. Punčovú polevu pripravíme zmiešaním Polevy punčovej Liana s trochou vody, prípadne postupujeme podľa návodu na obale.
- Donuty namáčame v poleve a zdobíme nasekanými orieškami, keksíkmi, čokoládou a cukríkmi. Necháme stuhnúť.
- 1 a ¾ pohára Bakery mix Liana
- 1 pohár mlieko
- ¼ maslo
- ¼ pohára Ciroková múka Liana
- ½ kocky droždie
- 2 PL cukor práškový
- 1 vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
Nutelová poleva
- nutela
- orechy
Čokoládová poleva
- Čokoláda Liana 70%
- olej
- keksíky
Punčová poleva
- ½ vrecka Poleva punčová Liana
- voda
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- olej + plátok masla na vyprážanie
Produkty k receptu