Bezlepkové maxi donuty

  • Vyskúšajte fantastické bezlepkové donuty z vláčneho cesta, ktoré si môžete ochutiť podľa vlastných predstáv.
Pre recept na Donuts kliknite sem.
Bezlepkové maxi donuty
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:40
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

1 a ¾ pohára Bakery mix Liana
1 pohár mlieko
¼ maslo
¼ pohára Ciroková múka Liana
½ kocky droždie
2 PL cukor práškový
1 vajce
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
štipka soli
 
Nutelová poleva:
nutela
orechy
 
Čokoládová poleva:
Čokoláda Liana 70%
olej
keksíky
 
Punčová poleva:
½  vrecka Poleva punčová Liana
voda
 
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
olej + plátok masla na vyprážanie
 

 

Postup

1. V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru, droždie a lyžicu Bakery mix Liana a dáme kysnúť na 10 minút do rúry vyhriatej na 40°C.
 
2. Kým nám nakysne kvások, zmiešame Bakery mix, cirokovú múku a soľ. Pridáme ostané suroviny spolu s pripraveným kváskom z droždia. Vymiesime cesto, ktoré podľa potreby podsypávame ryžovou múkou a necháme kysnúť 30 minút v rúre. 
 
3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 2 cm, vykrojíme väčšie kruhy s dierkou v strede. Necháme 30 minút podkysnúť. 
 
4. Do väčšieho hrnca dáme dostatočne množstvo oleja, pridáme plátok masla a rozohrejeme. Donuty vyprážame z každej strany do zlatista. Necháme odkvapkať na papierových obrúskoch.
 
5. Pripravíme si polevy, vo vodnom kúpeli si roztopíme nutelu a posekáme orechy. Na čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu Liana 70%  s trochou oleja a nasekáme keksíky na menšie kúsky. Punčovú polevu pripravíme zmiešaním Polevy punčovej Liana s trochou vody, prípadne postupujeme podľa návodu na obale.
 
6. Donuty namáčame v poleve a zdobíme nasekanými orieškami, keksíkmi, čokoládou a cukríkmi. Necháme stuhnúť. 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.