Bezlepkové lístkovo - pľundrové cesto
Lístkovo - pľundrové cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml voda
- 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
- 15 g čerstvé droždie
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Dodatky
- 1. Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
- 2. Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
- 3. Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.
- 4. Cesto ďalej použijeme podľa potreby, napríklad na krémeš z lístkového cesta, šamrole, štrúdľu, jablkové taštičky ...
Lístkovo - pľundrové cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml voda
- 1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
- 15 g čerstvé droždie
- 250 g maslo alebo rastlinný tuk
Dodatky
Produkty k receptu