Bezlepkové hot dogy
- 10 g droždie
- 250 ml teplé mlieko
- 1 a ½ PL cukor kryštálový
- 250 g Rolls mix Liana
- ½ KL soľ
- 2-3 PL roztopená bravčová masť
- 6 ks párok
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
- sezamové semienka
- Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- V mise spojíme Rolls mix, soľ, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Miešame mixérom s hnetacími metličkami, počas miešania pridáme roztopenú bravčovú masť. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Cesto zľahka spracujeme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Rozdelíme na menšie časti, ktoré ušúľame a obtočíme okolo párkov. Predpripravené hot dogy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút podkysnúť.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme pri 230°C 15 minút.
- Horúce postriekame vodou a necháme vychladnúť.
- 10 g droždie
- 250 ml teplé mlieko
- 1 a ½ PL cukor kryštálový
- 250 g Rolls mix Liana
- ½ KL soľ
- 2-3 PL roztopená bravčová masť
- 6 ks párok
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana
- rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
- sezamové semienka
Produkty k receptu