- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové čokoládovo-čokoládové makrónky
Bezlepkové čokoládovo-čokoládové makrónky
Makrónky
- 100 g práškový cukor
- 50 g mandľová múka Liana
- 25 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 2 ks vaječný bielok
- 65 g kryštálový cukor
Čokoládová plnka
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml smotana na šľahanie
- 10-15 g maslo
1. V miske zmiešame najprv suché suroviny: mandľovú múku, práškový cukor a kakao. Túto sypkú zmes poriadne preosejeme. Z bielkov vyšľaháme sneh, keď začne držať tvar postupne primiešame kryštálový cukor a zľahka už len vareškou preosiatu sypkú zmes.
2. Cukrárenské vrecko naplníme pripravenou zmesou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kolieska, tie si vopred predkreslíme alebo použijeme šablónu. Necháme 20 minút voľne zaschnúť.
3. Následne vložíme do rúry a pečieme asi 13 minút pri teplote 150°C. Upečené makrónky necháme vychladnúť a až potom ich opatrne odlepíme.
4. Zohrejeme si smotanu s maslom. Keď začne vrieť vypneme a pridáme polámanú čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú zmes. Necháme vychladnúť a odložíme stuhnúť do chladničky.
5. Upečené makrónky spájame čokoládovým krémom. Dobrú chuť!
Dobrý tip:
Krém si môžeme pripraviť ešte pred makrónkami, aby sme nemuseli čakať pokiaľ vychladne.
Makrónky
- 100 g práškový cukor
- 50 g mandľová múka Liana
- 25 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 2 ks vaječný bielok
- 65 g kryštálový cukor
Čokoládová plnka
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml smotana na šľahanie
- 10-15 g maslo
Produkty k receptu