Dokonalé makrónky
play

Dokonalé makrónky

Jednoduchý recept na francúzske makrónky, ktoré sa vám určite podaria
Ingrediencie
Makrónky
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a rozmixujeme. Len pár sekúnd, aby sa nám z mandlí neuvoľnil olej. Preosejeme minimálne 3-5-krát cez jemné sitko. Väčšie kúsky mandlí, ktoré sa zachytia nepoužijeme. Ak ich je viac , pridáme ešte ďalšiu mandľovú múku, aby nám nechýbala do uvedeného potrebného množstva. Preosiatie je dôležité, aby sme mali povrch makróniek dokonale hladký a lesklý.
  2. Vyšľaháme bielky do nie príliš tuhého snehu. Po lyžiciach postupne zašľaháme Vanilínový cukor. Šľaháme tak dlho pokiaľ po vytiahnutí metličiek nebude sneh tvoriť krásne, dlhé, lesklé špičky. Ak chceme makrónky farebné, teraz je správny čas na pridanie farby.
  3. Zľahka ručne po častiach vmiešame nie príliš krúživými pohybmi preosiatu mandľovú múku s cukrom. Hmota je dobre pripravená, keď má konzistenciu tečúcej lávy, ktorá drží cca 20 sekúnd svoj tvar.
  4. Vyložíme plech najlepšie silikónovou formou na makrónky alebo hladkou teflónovou fóliou, na ktoré sa makrónky pri pečení neprilepia.
  5. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme na podložku 3 cm kopčeky. Následne plechom niekoľkokrát silne búchneme o stôl, aby sa z jednotlivých makróniek uvoľnili všetky bublinky. Ak sú jednotlivé kopčeky nerovné, teraz ich uhladíme prstom jemne namočeným vo vode.
  6. Makrónky necháme odpočívať minimálne 30 minút až 2 hodiny. Ak sa prstom dotknete povrchu makrónky a nelepia sa, tak sú pripravené na pečenie.
  7. Rúru vyhrejeme na 150-160°C a pečieme 8 minút. Následne teplotu znížime na 130-140°C a pečieme ďalších 8 minút. Správne upečená makrónka má mať niečo ako oddelenú nožičku, jej povrch má byť hladký a lesklý.
  8. Makrónky po upečení necháme vychladnúť, až potom ich odlepujeme od podkladu.
Plnka čokoládová:
  1. Bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, vymiešame ganáž a necháme ju vychladnúť.
  2. Zmes vložíme do chladničky, necháme ju stuhnúť. Ideálne je pripraviť plnku deň vopred.
  3. Po stuhnutí môžeme ganáž zafarbiť ovocím alebo potravinárskym farbivom. Krátko prešľaháme, dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a naplníme makrónky.
OperneMed 05.06.2024
<a href=http://cialis.lat/discover-the-best-prices-for-cialis>buy cialis online without prescription</a> Microbiology and immunology Angela Archer, Richardson; Whitney Greene, Canyon Lake; Suzanne Keller, Adel, Iowa; Rita Tamayo, Houston; Robyn Woodbury, Eagan, Minn
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Makrónky
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.