- Domov
- Chutné recepty
- Dokonalé makrónky
Dokonalé makrónky
Jednoduchý recept na francúzske makrónky, ktoré sa vám určite podaria
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Makrónky
- 110 g Mandľová múka Liana
- 200 g cukor práškový
- 100 g 1-3 dni odstaté bielky
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- gélové potravinárske farby
Plnka
- 100 g Čokoláda Biela Liana
- 50 g smotana na šľahanie
- ovocie alebo gélové potravinárske farby
- Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a rozmixujeme. Len pár sekúnd, aby sa nám z mandlí neuvoľnil olej. Preosejeme minimálne 3-5-krát cez jemné sitko. Väčšie kúsky mandlí, ktoré sa zachytia nepoužijeme. Ak ich je viac , pridáme ešte ďalšiu mandľovú múku, aby nám nechýbala do uvedeného potrebného množstva. Preosiatie je dôležité, aby sme mali povrch makróniek dokonale hladký a lesklý.
- Vyšľaháme bielky do nie príliš tuhého snehu. Po lyžiciach postupne zašľaháme Vanilínový cukor. Šľaháme tak dlho pokiaľ po vytiahnutí metličiek nebude sneh tvoriť krásne, dlhé, lesklé špičky. Ak chceme makrónky farebné, teraz je správny čas na pridanie farby.
- Zľahka ručne po častiach vmiešame nie príliš krúživými pohybmi preosiatu mandľovú múku s cukrom. Hmota je dobre pripravená, keď má konzistenciu tečúcej lávy, ktorá drží cca 20 sekúnd svoj tvar.
- Vyložíme plech najlepšie silikónovou formou na makrónky alebo hladkou teflónovou fóliou, na ktoré sa makrónky pri pečení neprilepia.
- Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme na podložku 3 cm kopčeky. Následne plechom niekoľkokrát silne búchneme o stôl, aby sa z jednotlivých makróniek uvoľnili všetky bublinky. Ak sú jednotlivé kopčeky nerovné, teraz ich uhladíme prstom jemne namočeným vo vode.
- Makrónky necháme odpočívať minimálne 30 minút až 2 hodiny. Ak sa prstom dotknete povrchu makrónky a nelepia sa, tak sú pripravené na pečenie.
- Rúru vyhrejeme na 150-160°C a pečieme 8 minút. Následne teplotu znížime na 130-140°C a pečieme ďalších 8 minút. Správne upečená makrónka má mať niečo ako oddelenú nožičku, jej povrch má byť hladký a lesklý.
- Makrónky po upečení necháme vychladnúť, až potom ich odlepujeme od podkladu.
Plnka čokoládová:
- Bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, vymiešame ganáž a necháme ju vychladnúť.
- Zmes vložíme do chladničky, necháme ju stuhnúť. Ideálne je pripraviť plnku deň vopred.
- Po stuhnutí môžeme ganáž zafarbiť ovocím alebo potravinárskym farbivom. Krátko prešľaháme, dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a naplníme makrónky.
OperneMed
05.06.2024
<a href=http://cialis.lat/discover-the-best-prices-for-cialis>buy cialis online without prescription</a> Microbiology and immunology Angela Archer, Richardson; Whitney Greene, Canyon Lake; Suzanne Keller, Adel, Iowa; Rita Tamayo, Houston; Robyn Woodbury, Eagan, Minn
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Makrónky
- 110 g Mandľová múka Liana
- 200 g cukor práškový
- 100 g 1-3 dni odstaté bielky
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- gélové potravinárske farby
Plnka
- 100 g Čokoláda Biela Liana
- 50 g smotana na šľahanie
- ovocie alebo gélové potravinárske farby
Produkty k receptu