Bezlepkové a bezmliečne nebeské rezy
Cesto
- 15 ks prepeličie vajíčka alebo 5 ks slepačích
- 4 PL voda
- 50 ml olej
- 5 PL krupicový cukor
- 6 PL Cake mix Liana
- 1 PL mletá káva
Krém
- 1 l sójové mlieko
- 130 g krupicový cukor
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 100 g Zlatý krém Liana
- 3 kelímky kokosová smotana
- citrónová šťava z 1 citróna
Ďalej potrebujeme
- silnú kávu
- bezlepkové piškóty (podľa nášho receptu https//www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-domace-piskoty)
- 0,5 l rastlinná šľahačka
- 1 vrecko Stužovač Liana KÁVA
- Kakao tmavé Liana
- Žĺtky vymiešame s cukrom, vodou a olejom. Pridáme Cake mix a kávu a potom primiešame sneh z bielkov. Upečieme korpus pri 175°C 10 - 15 minút podľa typu rúry.
- Z mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pridáme smotany a ochutíme citrónovou šťavou. Na korpus natrieme polovicu krému.
- Uvaríme silnú instantnú kávu a necháme vychladnúť. Bezlepkové piškóty namáčame v káve a ukladáme na krém. Potom natrieme druhú polovicu krému.
- Stabilizátor - stužovač káva pripravíme podľa návodu na obale a natrieme na krém. Nakoniec posypeme Kakaom tmavým.
- Zákusok uložíme do chladničky najlepšie cez noc.
Cesto
- 15 ks prepeličie vajíčka alebo 5 ks slepačích
- 4 PL voda
- 50 ml olej
- 5 PL krupicový cukor
- 6 PL Cake mix Liana
- 1 PL mletá káva
Krém
- 1 l sójové mlieko
- 130 g krupicový cukor
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 100 g Zlatý krém Liana
- 3 kelímky kokosová smotana
- citrónová šťava z 1 citróna
Ďalej potrebujeme
- silnú kávu
- bezlepkové piškóty (podľa nášho receptu https//www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-domace-piskoty)
- 0,5 l rastlinná šľahačka
- 1 vrecko Stužovač Liana KÁVA
- Kakao tmavé Liana
Produkty k receptu