- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou
Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou
Ak chcete vedieť ako chutí jeseň, určite vyskúšajte túto Bezlepkovú perníkovú tortu s jablkami a mascarpone šľahačkou.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 120 g Fine mix Liana
- 120 g cukor kryštálový
- 4 ks vajce
- 4 PL olej
Jablková plnka
- 800 g očistené jablká
- 300 ml voda
- 60 g cukor kryštálový
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
Mascarpone šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1-2 PL cukor práškový
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g mascarpone
- 4 PL vaječný likér
- Bielky vyšľaháme do tuha, postupne prišľaháme cukor, žĺtky a olej. Dobre prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame Fine mix Liana.
- Cesto vylejeme do formy, s priemerom 25 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
- Očistené jablká nakrájame na kocky, pridáme kryštálový a škoricový cukor, podlejeme 100 ml vody a dusíme do mäkka. Zlaté krémy rozmiešame v 200 ml vody a za stáleho miešania prilejeme k jablkovej zmesi. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť.
- Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie a korpus vrátime naspäť do formy na pečenie. Mierne vychladnutú jablkovú zmes nalejeme na korpus, necháme úplne vychladnúť a dáme zatuhnúť do chladničky.
- Šľahačkové potešenie spolu s cukrom vyšľaháme v mlieku, pridáme vaječný likér a mascarpone. Mascarpone šľahačku natrieme na jablkovú zmes a vrátime naspäť do chladničky, aby šľahačka dobre stuhla. Ozdobíme zvyšnou šľahačkou a sušenými kvetmi.
Tip od nás:
Klasickú verziu so pšeničnou múkou pripravíte zámenou Fine mix Liana za 100 g Hladkej pšeničnej múky a 1 vrecka Kypriaceho prášku do perníka.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 120 g Fine mix Liana
- 120 g cukor kryštálový
- 4 ks vajce
- 4 PL olej
Jablková plnka
- 800 g očistené jablká
- 300 ml voda
- 60 g cukor kryštálový
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
Mascarpone šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1-2 PL cukor práškový
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g mascarpone
- 4 PL vaječný likér
Produkty k receptu