Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou

  • Ak chcete vedieť ako chutí jeseň, určite vyskúšajte túto Bezlepkovú perníkovú tortu s jablkami a mascarpone šľahačkou.
Pre recept na Bezlepkovú jablkovú tortu kliknite sem.
Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Korpus:
120 g Fine mix Liana
120 g cukor kryštálový
4 ks vajce
4 PL olej

Jablková plnka:
800 g očistené jablká
300 ml voda
2 vrecká Zlatý krém Liana
2 vrecká Škoricový cukor Liana
 
Mascarpone šľahačka:
150 ml mlieko
1-2 PL cukor práškový
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
250 g mascarpone
4 PL vaječný likér

 

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne prišľaháme cukor, žĺtky a olej. Dobre prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame Fine mix Liana.
 
2. Cesto vylejeme do formy, s priemerom 25 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
 
3. Očistené jablká nakrájame na kocky, pridáme kryštálový a škoricový cukor, podlejeme 100 ml vody a dusíme do mäkka. Zlaté krémy rozmiešame v 200 ml vody a za stáleho miešania prilejeme k jablkovej zmesi. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť.
 
4. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie a korpus vrátime naspäť do formy na pečenie. Mierne vychladnutú jablkovú zmes nalejeme na korpus, necháme úplne vychladnúť a dáme zatuhnúť do chladničky.
 
5. Šľahačkové potešenie spolu s cukrom vyšľaháme v mlieku, pridáme vaječný likér a mascarpone. Mascarpone šľahačku natrieme na jablkovú zmes a vrátime naspäť do chladničky, aby šľahačka dobre stuhla. Ozdobíme zvyšnou šľahačkou a sušenými kvetmi.
 
Tip od nás:
Klasickú verziu so pšeničnou múkou pripravíte zámenou Fine mix Liana za 100 g Hladkej pšeničnej múky a 1 vrecka Kypriaceho prášku do perníka.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.