Dokonalý krém a bezchybná šľahačka? Jednoduchšie ako si myslíte
Dobré rady od Liany

Dokonalý krém a bezchybná šľahačka? Jednoduchšie ako si myslíte

25.04.2022

Pripraviť dokonalý krém, ktorý z torty nestečie a zároveň aj skvelo chutí je niekedy skutočné umenie. Lepšie na tom nie je ani šľahačka, ktorá sa buď nevyšľahá alebo skončí prešľahaná a namiesto bezchybnej ozdoby torty vytvoríme maslo. Keďže každý problém má svoje riešenie, tento vyriešite jednoduchým použitím Stužovačov Liana.

Čo sú to Stužovače Liana?

Práškové zmesi na rýchlu a predovšetkým extrémne jednoduchú prípravu krémov za studena na torty, ovocné poháre, cupcakes, zmrzliny, zákusky a dezerty. Časovo náročné varenie krémov a čakanie, kým vychladnú sa stalo konečne minulosťou. Na dokonalý krém potrebujete iba rastlinnú alebo živočíšnu šľahačku, no postačí vám aj šľahačka v prášku, trochu vody, stužovač Liana a 3 minúty vášho času. Áno, príprava krému so stužovačmi Liana vám zaberie IBA 3 MINÚTY!

Výberom príchutí sme sa snažili ulahodiť každému, preto v našom sortimente nájdete stužovače v rôznych farbách získaných z prírodných farbív a príchutiach:

Postup na prípravu: 500 ml rastlinnej šľahačky vlejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme do polotuha. Do druhej misky nalejeme 150 ml vlažnej vody, do ktorej metličkou alebo elektrickým šľahačom vmiešame 100g Stužovača. Túto zmes ihneď zašľaháme do polotuhej šľahačky. Šľaháme do požadovanej konzistencie. Ak je krém aj naďalej príliš riedky, za stáleho miešania pridáme 1-2 lyžice Stužovača Liana. Podľa chuti môžeme dosladiť alebo pridať ovocie. Krém necháme 1-2 hodiny stabilizovať v chladničke a následne použijeme na prípravu sladkých dobrôt.

Dávkovanie stužovača závisí aj od hustoty použitej rastlinnej šľahačky a príchute, ktorú pripravujeme. Pri príprave krému zo živočíšnej alebo práškovej šľahačky je postup rovnaký, nevyhnutné je však upraviť množstvo vody podľa potreby. Vodu môžeme nahradiť mliekom.

        Dúhové cupcakes                                                    Rýchla plnka do torty

cupcakes
cokoladova-torta

Čokoládovo-mätová pena                                            Mini Pavlovky s krémom

cokoladovo-matovy-dezert
mini-pavlovky

Minitortičky s citrónovou šľahačkou

minitorticky

Krém pripravený za pár minút, ale ako ozdobiť tortu? Rôzne možnosti nájdete v našom článku "Ako ozdobiť tortu", no pozornosť chceme upriamiť na zaujímavú zrkadlovú "mirror" polevu. Dokážete ňou ozdobiť torty, pečené nanuky, penové dezerty, atď. Na prvý pohľad je jej príprava naozaj zložitá a zdá sa, že pre dokonalý výsledok potrebujete ovládať aj základy alchýmie. S našimi stužovačmi sa vám famózna mirror poleva podarí aj bez predchádzajúcich skúseností. Viac sa zrkadlovej poleve venujeme tu.

Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné