Dúhové cupcakes zo stužovačov šľahačky Liana
Ingrediencie
Hrnčekové muffiny:
mierka 1 hrnček 250 ml
1 hrnček polohrubá múka
2 KL (kávové lyžičky) Kypriaci prášok do pečiva Liana
1/2 KL soľ
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce
mierka 1 hrnček 250 ml
1 hrnček polohrubá múka
2 KL (kávové lyžičky) Kypriaci prášok do pečiva Liana
1/2 KL soľ
1/2 hrnčeka kryštálový cukor
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce
Dodatky podľa chuti:
sekaná čokoláda, orechy, hrozienka, kokos, mak, ovocie
Plnka 3- krát:
50 g Stabilizátor- stužovač šľahačky Liana
250 ml rastlinná šľahačka
70 ml voda
mlieko podľa potreby
Plnka 3- krát:
50 g Stabilizátor- stužovač šľahačky Liana
250 ml rastlinná šľahačka
70 ml voda
mlieko podľa potreby
Postup
Hrnčekové muffiny:
1. Všetky suroviny na muffiny zmiešame varechou do jednoliatej hmoty. Plníme do 1/2 výšky košíčkov na muffiny, ktoré vložíme do plechu pečenie muffín. Upečieme pri teplote 180-190°C cca 15-20 minút.
Tip:
Ak chceme pripraviť kakaové muffiny, časť 1 lyžicu múky nahradíme Kakaom tmavým Liana.
Plnka:
1. Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľahaáme do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá plnka hustá prilejeme mlieko a prešľaháme. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť a pridať ovocie, čokoládu, orechy.
2. Týmto postupom si pripravíme 3 rôzne príchute plniek. My sme použili vanilkový, jahodový a pistáciový.
3. Natiahneme si na stôl potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy plnky viď foto dole pod receptom. Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny. Nakoniec môžeme ešte ľubovoľne dodekorovať.
Dobrý tip:
1. Príprava plnky so stabilizátormi Liana je rýchla t.j. do 3 minút.
2. Stabilizátory Liana sú bez umelých farbív.
3. Plnka zo stailizátora sa dá využiť aj na poschodové torty, zákusky, zmrzliny...
4. Krém môžeme ešte ďalej dochucovať rôznym ovocím.
5. Dá sa použiť aj so živočíšnou šľahačkou, vtedy však namiesto vody používame iba mlieko a čo najmenšie množstvo. Dávame však pozor, aby sa nám živočíšna šľahačka neprešľahala.
6. Stabilizátory Liana sú bez lepku, teda dajú sa využiť aj pri bezlepkových receptoch.