Minitortičky s citrónovou šľahačkou

  • Rozkošné minitortičky so sviežou citrónovou šľahačkou a sladkými malinami.
Minitortičky s citrónovou šľahačkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Korpus:
5 ks vajce
5 PL cukor práškový
3 PL Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
 
Citrónová šľahačka:
200 ml rastlinná smotana na šľahanie
40 g Stužovač Liana CITRÓN 
50 ml voda
 
Ďalej potrebujeme:
voda
ovocie
džem alebo ovocie v želé
Dekoračný nerozpustný práškový cukor Liana

Postup

1. Bielky vyšľaháme dotuha.
 
2. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Ručne vmiešame preosiaty Cake mix s kakaom. Na záver postupne zľahka zapracujeme sneh z bielkov. 
 
3. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 180°C. Necháme vychladnúť.
 
4. Smotanu vyšľaháme do polotuha. Stužovač Citrón rozmiešame vo vode, pridáme do smotany a vyšľaháme pevnú šľahačku. Ak je šľahačka príliš tuhá, môžeme ju zriediť trochou vody a opäť dôkladne prešľahať.
 
5. Z cesta vykrojíme kolieska, na ktoré budeme pomocou cukrárskeho vrecka nanášať šľahačku a ovocie v želé. Vrstvíme podľa vlastnej fantázie, my sme zvolili vrstvy 1. korpus -  šľahačka s ovocím v želé, 2. korpus - šľahačka a čerstvé maliny, na záver 3. korpus šľahačka dozdobená ovocím v želé a čerstvým ovocím.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.