Minitortičky s citrónovou šľahačkou
Ingrediencie
Korpus:
5 ks vajce
5 PL cukor práškový
3 PL Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
Citrónová šľahačka:
200 ml rastlinná smotana na šľahanie
40 g Stužovač Liana CITRÓN
50 ml voda
Ďalej potrebujeme:
voda
ovocie
džem alebo ovocie v želé
Dekoračný nerozpustný práškový cukor Liana
Postup
1. Bielky vyšľaháme dotuha.
2. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Ručne vmiešame preosiaty Cake mix s kakaom. Na záver postupne zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
3. Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 180°C. Necháme vychladnúť.
4. Smotanu vyšľaháme do polotuha. Stužovač Citrón rozmiešame vo vode, pridáme do smotany a vyšľaháme pevnú šľahačku. Ak je šľahačka príliš tuhá, môžeme ju zriediť trochou vody a opäť dôkladne prešľahať.
5. Z cesta vykrojíme kolieska, na ktoré budeme pomocou cukrárskeho vrecka nanášať šľahačku a ovocie v želé. Vrstvíme podľa vlastnej fantázie, my sme zvolili vrstvy 1. korpus - šľahačka s ovocím v želé, 2. korpus - šľahačka a čerstvé maliny, na záver 3. korpus šľahačka dozdobená ovocím v želé a čerstvým ovocím.