Žiadna nudná poleva! Stavte na MIRROR GLAZE

Žiadna nudná poleva! Stavte na MIRROR GLAZE

Mirror - farebné zrkadlové polevy 
 
 
Zrkadlová lesklá poleva na zákusky určite neunikla pozornosti každej dobrej cukrárky. Trendy sa menia aj v gastronómii a osvedčené polevy nahrádza MIRROR GLAZE - zrkadlová poleva, ktorú môžeme pripraviť na akýkoľvek zákusok alebo torty. Jej výroba je pomerne jednoduchá a záverečné polievanie torty je kulinársky zážitok :-) A čo je ešte lepšie; môžeme ju pripraviť v rôznej farbe. Uhladený zrkadlový vzhľad zobrazí vašu zručnosť, ale aj váš odraz! Skutočne je táto poleva lesklá ako práve vyčistené zrkadlo. 
 
PRÍPRAVA ZRKADLOVEJ POLEVY 
Niektorí tvrdia, že zákusky s takouto polevou sú umelé a nedajú sa jesť. No koniec koncov k ich príprave potrebujeme suroviny, ktoré máme bežne doma. My sme vyskúšali mirror polevu zo Želatíny čírej Liana a zo stužovačov šľahačky Liana (vo viac ako 20 - tich príchutiach na našom eshope www.liana.sk).
 
Mirror zrkadlová poleva zo Želatíny čírej Liana
Potrebujeme:
9 g Želatína číra Liana
130 g smotana na šľahanie
125 g voda
225 g cukor kryštálový
30 g Kakao tmavé Liana
 
Postup:
Želatínu číru necháme napučať v 50 g vody. Zvyšnú vodu, cukor, smotanu a kakao privedieme za stáleho miešania k varu. Necháme prevrieť 1-2 minúty pre dokonalé prepojenie surovín. Odstavíme a hneď vmiešame napučanú želatínu. Necháme vychladnúť na 30°C a polejeme vychladnutú tortu alebo zákusok. Necháme pár minút stuhnúť v chladničke.
 
Mirror farebné polevy zo stužovačov Liana
 
 
 
Jednoduchá príprava, výborná svieža chuť, úžasný lesk, poleva sa pri krájaní vôbec neláme!
 
Potrebujeme:
200 g Stužovač šľahačky VIŠŇA Liana alebo iná príchuť 
120 ml teplá voda
150 g Biela čokoláda Liana alebo biela poleva Liana
60 ml smotana na šľahanie
 
Pre vyšší lesk a hustotu:
1 KL Želatína číra Liana
1 PL voda 
 
Postup:
Stabilizátor višňa dobre rozmiešame s teplou vodou. Bielu čokoládu / polevu so smotanou na šľahanie zohrejeme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli do roztopenia čokolády. Roztopenú čokoládu zmiešame so zmesou stabilizátora a precedíme cez sitko. Ihneď polejeme zmrazenú tortu, koláčiky, koláč na plechu ...
 
Tipy pri práci so zrkadlovou polevou zo stužovačov šľahačky Liana
 
1, pripravenú tortu polievame najlepšie na užšej podložke, aby prebytočná poleva mohla stekať do nádoby umiestnenej pod tortou,
2, koláčiky polievame na mriežke, pod ktorú umiestnime nádobu na stekanie prebytočnej polevy,
3, zákusok na plechu polievame na plechu s vyššími okrajmi, ak nechceme polievať okraje zákusku,
4, ak chceme hrubšiu vrstvu polevy na torte alebo sa dokonale neprekryli všetky časti, polejeme tortu ešte jednou vrstvou polevy, ktorá stiekla z torty,
5, pre vyšší lesk alebo hustejšiu konzistenciu polevy pridajte pred polievaním do hotovej zmesi rozpustenú 1 KL Želatíny čírej Liana v horúcej vode a ihneď polievajte. 
 
 
 
 
 
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.