Mini Pavlovky a pusinky
play

Mini Pavlovky a pusinky

Zmenšená verzia milovanej Pavlovej torty s dvomi druhmi krémov.

Bez lepku Pre recept na Pavlovu tortu

Ingrediencie
  • 8 ks bielok
  • 480 g cukor kryštálový
  • 200 g cukor práškový
Mascarpone krém
  • 300 ml rastlinná smotana
  • 250 g mascarpone
  • cukor práškový podľa chuti
Krém zo stužovača
Ďalej potrebujeme
  • džem podľa chuti
  • ovocie
  • cukrárske posypy
  • jedlé sušené kvety
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
  2. Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
  3. Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Najprv vytvoríme spodnú časť mini pavlovky, a tak vyvýšime jej okraje. Zvyšný sneh môžeme použiť na snehové pusinky. Mini pavlovky sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, následne teplotu znížíme na 75-80°C a sušíme ďalej 1,5 hodiny. Pusinky sušíme teplovzdušne 5-8 minút na 110°C, po znížení teploty na 75-80°C ďalších 60 minút.
  4. Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním rastlinnej smotany na šľahanie. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme.
  5. Krém zo stužovača pripravíme vyšľahaním rastlinnej smotany na šľahanie spolu so stužovačom a mliekom.
  6. Krémy na mini pavlovky nanášame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, zdobíme ovocím, džemom, cukrárskymi posypmi a čokoládou.

Dobrý tip:
Ak snehové pečivo chceme mať krásne biele, nikdy neurýchľujeme sušenie zvýšením teploty.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 8 ks bielok
  • 480 g cukor kryštálový
  • 200 g cukor práškový
Mascarpone krém
  • 300 ml rastlinná smotana
  • 250 g mascarpone
  • cukor práškový podľa chuti
Krém zo stužovača
Ďalej potrebujeme
  • džem podľa chuti
  • ovocie
  • cukrárske posypy
  • jedlé sušené kvety
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné