Mini Pavlovky a pusinky

  • Zmenšená verzia milovanej Pavlovej torty s dvomi druhmi krémov.
Pre recept na Pavlovu tortu kliknite sem.
Mini Pavlovky a pusinky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

8 ks bielok
480 g cukor kryštálový
200 g cukor práškový
 
Mascarpone krém:
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
250 g mascarpone
cukor práškový podľa chuti
 
Krém zo stužovača:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
1 PL Stužovač Liana podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme:
džem podľa chuti
ovocie
cukrárske posypy
jedlé sušené kvety

Postup

1. Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
 
2. Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
 
3. Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Najprv vytvoríme spodnú časť mini pavlovky, a tak vyvýšime jej okraje. Zvyšný sneh môžeme použiť na snehové pusinky. Mini pavlovky sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, následne teplotu znížíme na 75-80°C a sušíme ďalej 1,5 hodiny. Pusinky sušíme teplovzdušne 5-8 minút na 110°C, po znížení teploty na 75-80°C ďalších 60 minút.
 
4. Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia s mliekom. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme. 
 
5. Krém zo stužovača pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia spolu so stužovačom a mliekom.
 
6. Krémy na mini pavlovky nanášame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, zdobíme ovocím, džemom, cukrárskymi posypmi a čokoládou.
 
Dobrý tip:
Ak snehové pečivo chceme mať krásne biele, nikdy neurýchľujeme sušenie zvýšením teploty.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.