Bezlepkový mrkvový perník

Trvanie: ‎00:65 (h:m) Porcie: 20 (ks)
Hľadáte koláč, ktorý je šťavnatý, voňavý a bez lepku? Mrkvový koláč od Janky zo šou Pečie celé Slovensko vás dostane svojou jemnou chuťou a jednoduchou prípravou. Stačí siahnuť po Liana Fine mix – bezlepkovej zmesi, ktorá prepojí lahodnú chuť mrkvy s jemným perníkovým nádychom – a doladiť ho Liana citrónovou polevou, ktorá dodá koláču sviežosť a iskru. Jednoduchý, efektný a dokonale jesenný dezert, ktorý zvládne každý!
Ingrediencie

Mrkvový perník:

  • 160 g nastrúhaná mrkva
  • 300 g Liana Fine mix
  • 300 ml mlieko
  • šťava z polovice menšieho citróna
  • 2 ks vajce
  • 100 ml olej
    - Fine mix obsahuje korenie, preto ak nemáte radi veľmi korenisté, nemusíte pridávať korenie, ale ja som pridala aj ½ čl sušeného zázvoru a 1/3 čl muškátového orieška.

Citrónová poleva:

Mrkvičky – 20ks

  • 200 g oranžový fondán
  • na dozdobenie, kakao s kvapkou oleja, alebo hnedá farba, jedlá fixa
  • petržlenová vňať
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Postup je veľmi jednoduchý. Všetky namerané, odvážené suroviny dáme do jednej misy a vymiešame pomocou mixéra, robota aby sa suroviny spojili. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 30x23 cm. Pečieme 20-25 min pri teplote 180°C. Po vychladení korpus natrieme citrónovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale.
  2. Príprava mrkvičiek: Z fondánu si pripravíme 20 oranžových guličiek. Vytvarujeme mrkvičky, ktoré z hrubšej strany prepichneme špajdlou a do dierky vložíme petržlenovú vňať. Mrkvičky dozdobíme drobnými čiaročkami. Príprava veselých mrkvičiek z fondánu trvá približne 20 minút.
  3. Perník narežeme na 20 ks, dozdobíme mrkvičkami a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Mrkvový perník:

  • 160 g nastrúhaná mrkva
  • 300 g Liana Fine mix
  • 300 ml mlieko
  • šťava z polovice menšieho citróna
  • 2 ks vajce
  • 100 ml olej
    - Fine mix obsahuje korenie, preto ak nemáte radi veľmi korenisté, nemusíte pridávať korenie, ale ja som pridala aj ½ čl sušeného zázvoru a 1/3 čl muškátového orieška.

Citrónová poleva:

Mrkvičky – 20ks

  • 200 g oranžový fondán
  • na dozdobenie, kakao s kvapkou oleja, alebo hnedá farba, jedlá fixa
  • petržlenová vňať
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.