Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
play

Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta

Trvanie: 0:30 (h:m) Porcie: 8-12 (ks)
Slivkové gule, hoci sladké, sú na Slovensku obľúbené ako hlavný chod, pričom sa stali symbolom domácej pohody a kuchyne plnej rodinnej atmosféry. Vyskúšajte naše bezlepkové slivkové gule, pripravené s múčnou zmesou Universal mix Liana a jemnými pretlačenými zemiakmi. Po uvarení ich polejte opraženým maslom a ozdobte škoricovým cukrom Liana, prípadne makom, strúhankou alebo orechmi. Táto klasika chutí ako od babičky – sladký obed, ktorý vás zasýti a zavedie späť k tradičným rodinným receptom, ktoré sa dedili z generácie na generáciu.
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g uvarené pretlačené zemiaky
  • 120 g Universal mix Liana (prípadne podľa potreby)
  • 1/2 KL soľ
  • 1 ks vajce (v prípade intolerancie môžeme vynechať)
  • slivky
  • slivkový džem na plnenie vykôstkovaných sliviek
Dodatky

→ Z tejto dávky môžete pripraviť 8 veľkých gúľ alebo 12 menších, v závislosti od toho, akú veľkosť uprednostníte.

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Z pretlačených zemiakov, zmesi Universal mix Liana, soli a vajíčka vypracujeme nelepivé cesto.

2. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z cesta plát. Rozrežeme na štvorce, do každého štvorca vložíme vykôstkovanú slivku, naplníme slivkovým džemom, zabalíme a dlaňami vyformujeme do tvaru gule.

3. Varíme vo vriacej osolenej vode. Po vyplávaní na povrch gule necháme povariť ešte 5 minút a vyberieme ich do studenej vody.

4. Polejeme opraženým maslom a posypeme práškovým a škoricovým cukrom. Podávame ešte teplé.

Dobrý tip: Ak chcete vyskúšať niečo nové, slivky môžete namiesto slivkového džemu naplniť makovou alebo tvarohovou plnkou, ktorá im dodá zaujímavú chuť. Ak nemáte po ruke slivky, skvelou alternatívou je aj iné ovocie, napríklad marhule, jahody alebo maliny. Fantázii sa medze nekladú – skúste rôzne kombinácie a vytvorte si svoje obľúbené varianty!
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g uvarené pretlačené zemiaky
  • 120 g Universal mix Liana (prípadne podľa potreby)
  • 1/2 KL soľ
  • 1 ks vajce (v prípade intolerancie môžeme vynechať)
  • slivky
  • slivkový džem na plnenie vykôstkovaných sliviek
Dodatky

→ Z tejto dávky môžete pripraviť 8 veľkých gúľ alebo 12 menších, v závislosti od toho, akú veľkosť uprednostníte.

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.