Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
Cesto
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana (prípadne podľa potreby)
- 1/2 KL soľ
- 1 ks vajce (v prípade intolerancie môžeme vynechať)
- slivky
- slivkový džem na plnenie vykôstkovaných sliviek
Dodatky
- Universal mix Liana na podsypanie
- opražené maslo na omastenie
- Škoricový cukor Liana a práškový cukor na posypanie (alebo mak, orechy, opražená strúhanka)
→ Z tejto dávky môžete pripraviť 8 veľkých gúľ alebo 12 menších, v závislosti od toho, akú veľkosť uprednostníte.
1. Z pretlačených zemiakov, zmesi Universal mix Liana, soli a vajíčka vypracujeme nelepivé cesto.
2. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z cesta plát. Rozrežeme na štvorce, do každého štvorca vložíme vykôstkovanú slivku, naplníme slivkovým džemom, zabalíme a dlaňami vyformujeme do tvaru gule.
3. Varíme vo vriacej osolenej vode. Po vyplávaní na povrch gule necháme povariť ešte 5 minút a vyberieme ich do studenej vody.
4. Polejeme opraženým maslom a posypeme práškovým a škoricovým cukrom. Podávame ešte teplé.
Cesto
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana (prípadne podľa potreby)
- 1/2 KL soľ
- 1 ks vajce (v prípade intolerancie môžeme vynechať)
- slivky
- slivkový džem na plnenie vykôstkovaných sliviek
Dodatky
- Universal mix Liana na podsypanie
- opražené maslo na omastenie
- Škoricový cukor Liana a práškový cukor na posypanie (alebo mak, orechy, opražená strúhanka)
→ Z tejto dávky môžete pripraviť 8 veľkých gúľ alebo 12 menších, v závislosti od toho, akú veľkosť uprednostníte.
Produkty k receptu