Bezlepkové parené buchty
- 450 g Bread mix white Liana
- 330 - 350 ml teplé mlieko
- 24 g droždie
- 5 KL cukor
- 1 vajce (veľkosť L)
- 1 KL soľ
- ryžová múka Liana na podsypávanie
- Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na teplom mieste cca 10 minút.
- Do misky odvážime Bread mix white, pridáme soľ, vajíčko, vykysnutý kvások z droždia a počas premiešavania postupne pridáme zvyšné mlieko. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami 3-5 minút.
- Vypracované cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Cesto rozrežeme na štvorčeky, uložíme lyžičku slivkového lekváru a zabalíme do buchtičky. Hotové buchty necháme kysnúť pod fóliou 10 - 15 minút.
- Buchty potrieme olejom a paríme v parnom hrnci 20 minút. Preložíme na tanier a polejeme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, makom, kakaom alebo podľa chuti.
- 450 g Bread mix white Liana
- 330 - 350 ml teplé mlieko
- 24 g droždie
- 5 KL cukor
- 1 vajce (veľkosť L)
- 1 KL soľ
- ryžová múka Liana na podsypávanie
Produkty k receptu