Bezlepkové české buchty so slivkovým lekvárom
- 300 g Bakery mix Liana
- 280 - 300 ml mlieko
- 15 g droždie
- 25 g cukor (kvások)
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 50 ml olej
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár
- olej
- vajíčko a mlieko na potretie
- Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a rozdrobeného droždia. Kvások necháme na teplom mieste cca 10 minút vzísť.
- V mise mixérom s hnetacími metličkami zmiešame Bakery mix, cukor, vajce, zvyšné mlieko, olej a pripravený kvások z droždia. Vypracované cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť cca 30 minút.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske, rozrežeme na štvorčeky a naplníme slivkovým lekvárom. Zabalíme do tvaru buchtičky.
- Do formy nalejeme trocha oleja, v ktorom obalíme buchty, aby sa počas pečenia o seba neprilepili a necháme chvíľu podkysnúť.
- Buchty pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 10 - 15 minút.
- 300 g Bakery mix Liana
- 280 - 300 ml mlieko
- 15 g droždie
- 25 g cukor (kvások)
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 50 ml olej
Ďalej potrebujeme
- slivkový lekvár
- olej
- vajíčko a mlieko na potretie
Produkty k receptu