Bezlepkové české buchty so slivkovým lekvárom

  • Moderné, vylepšené recepty sú síce fajn, ale klasika je proste klasika.
pre recept na Bezlepkové parené buchty kliknite sem.
Bezlepkové české buchty so slivkovým lekvárom
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bakery mix Liana
280 - 300 ml mlieko
15 g droždie
25 g cukor (kvások)
50 g cukor
1 vajce
50 ml olej
 
Ďalej potrebujeme:
slivkový lekvár
olej
vajíčko a mlieko na potretie

 

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a rozdrobeného droždia. Kvások necháme na teplom mieste cca 10 minút vzísť.
 
2. V mise mixérom s hnetacími metličkami zmiešame Bakery mix, cukor, vajce,  zvyšné mlieko, olej a pripravený kvások z droždia. Vypracované cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť cca 30 minút.
 
3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske, rozrežeme na štvorčeky a naplníme slivkovým lekvárom. Zabalíme do tvaru buchtičky.
 
4. Do formy nalejeme trocha oleja, v ktorom obalíme buchty, aby sa počas pečenia o seba neprilepili a necháme chvíľu podkysnúť.
 
5. Buchty pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 10 - 15 minút.  
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.