Bezlepkové piškóty PIMs
Piškóty:
- 60 g múka Liana Universal Mix
- 2 vajcia
- 55 g prášk. cukor
- štipka pravej vanilky Liana
- štipka soli
Želatína:
- 400 ml malinová šťava (už osladená)
- 20 g Liana číra potravin.želatína
Poleva:
- 100 g čokoláda
- Cera
- Želatínu si pripravíme podľa návodu. Ja som pracovala s práškovou želatínou Liana, chcela som ju mať pevnejšiu, aby sa dobre vykrajovala, tak som použila celý sáčok 20 g do 400 ml tekutiny. Použila som domáci hustý malinový sirup, ktorý som trošku zriedila vodou. Priamo do šťavy (studenej) vsypeme želatínu, zamiešame a necháme odstáť 15 minút. Potom ju zahrejeme do rozpustenia, ale neprevaríme
- Želatínu vylejeme do pripravenej nádoby, zvolila som keramický povrch, aby sa mi dobre vykrajovala, a necháme stuhnúť v chladničke.
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme štipku pravej vanilky. Do žĺtkovej zmesi postupne primiešame múku a sneh.
- Cestom naplníme cukrárske vrecko s okrúhlou ozdobnou štipkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame cesto v tvare piškót. Ja som si na papier predkreslila kolieska a otočila ho opačne, aby sa kresba neotlačila do piškót.
- Pečieme na 180° 10-12 minút. Ak sa nám nepozdáva tvar piškót (kto dosiahne dokonalé kolieska, je macher) môžeme upečené piškóty obrezať pohárom, tak ako to vidíte vo videu.
- Piškóty jemne potrieme džemom, nanesieme na ne vykrojené kolieska želatíny a namočíme ich do čokoládovej polevy.
Piškóty:
- 60 g múka Liana Universal Mix
- 2 vajcia
- 55 g prášk. cukor
- štipka pravej vanilky Liana
- štipka soli
Želatína:
- 400 ml malinová šťava (už osladená)
- 20 g Liana číra potravin.želatína
Poleva:
- 100 g čokoláda
- Cera
Produkty k receptu