Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve

  • Perníčky naplnené kyslastým slivkovým lekvárom poliate čokoládovou polevou.
Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
2,5 pohára Fine mix Liana
1 vajce
½ pohára med
½ pohára cukor práškový
80 g mäkké maslo
6 PL voda
 
Plnka:
slivkový lekvár
 
Ďalej potrebujeme:
čokoládovú polevu
pohár s objemom 250 ml, ktorý poslúži ako odmerka

Postup

1. Zo surovín vyhnetieme cesto. Vodu však pridávame postupne. Konzistencia cesta musí byť lepkavá, ale závisí aj od použitého medu. Cesto rozdelíme na polovicu. Necháme odležať v chladničke 30 minút alebo s ním môžeme ihneď pracovať.
 
2. Obe časti vyvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku 4 - 5 mm. Na polovicu plátu ukladáme s rozostupom malé kôpky slivkového lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta a vykrajujeme srdiečka. 
 
3. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre pri 175°C 8 minút. Je potrebné sledovať, aby sa nepripálili a nestvrdli!
 
4. Upečené, vychladnuté srdiečka polejeme čokoládovou polevou.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.