Bezlepková dubajská čokoláda
Kadayif - pražené cesto
- 55 g Liana Universal mix
 - 40 g Liana Kukuričný škrob
 - 1/2 ČL soľ
 - 1 PL olej
 - 160 ml voda
 
Na 2 kusy dubajskej čokolády potrebujeme:
- 140 g kadayif cesto
 - 50 g maslo
 - 360 g pistáciová pasta
 - 10-15 g sezamová pasta tahini
 - 200 g mliečna čokoláda
 - 200 g horká čokoláda
 - pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
 
- 
	
Príprava bezlepkového cesta - kadayif: Zmiešame všetky ingrediencie a cesto prelejeme cez sitko do cukrárskeho vrecka s veľmi malým otvorom. Na jemne naolejovanej panvici vytvárame tenké rezančeky – ideálne do kruhu, aby sa využila celá plocha (viď. video). Opekáme ich, kým sa nezačnú odlepovať, necháme vychladnúť a potom ich rozlámeme na kúsky.
 - 
	
Príprava formy na čokoládu:
Formu postriekame farebnou čokoládou (rozpustenou v mikrovlnke bez pridávania ďalšieho tuku) a necháme ju stuhnúť v mrazničke. Následne do nej nalejeme 100 g roztopenej čokolády, rozotrieme ju aj po stenách a opäť dáme zachladiť. - 
	
Príprava plnky:
Na masle opečieme pripravené kúsky cesta kadayif, necháme ich vychladnúť a zmiešame s pistáciovým krémom a tahini. Plnku natlačíme do formy na stuhnutú čokoládu a uhladíme. - 
	
Dokončenie čokolády:
Zalejeme ďalšími 100 g roztopenej čokolády a celý dezert dáme stuhnúť do chladu. 
Kadayif - pražené cesto
- 55 g Liana Universal mix
 - 40 g Liana Kukuričný škrob
 - 1/2 ČL soľ
 - 1 PL olej
 - 160 ml voda
 
Na 2 kusy dubajskej čokolády potrebujeme:
- 140 g kadayif cesto
 - 50 g maslo
 - 360 g pistáciová pasta
 - 10-15 g sezamová pasta tahini
 - 200 g mliečna čokoláda
 - 200 g horká čokoláda
 - pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
 
Produkty k receptu