Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou
Čokoládová pena
- 20 ml voda
- 3 g Želatína potravinárska číra Liana
- 100 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 80 g mascarpone
- 50 ml voda
- 50 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
- 2 PL cukor práškový
Mätová pena
- 20 ml voda
- 3 g Želatína potravinárska číra Liana
- 100 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 80 g mascarpone
- 50 ml voda
- 40 g Stužovač Liana SVIEŽA MÄTA
- 2 PL cukor práškový
Čokoládová zrkadlová poleva
- 50 ml živočíšna smotana na šľahanie
- 70 g Čokoláda Liana BIELA
- 100 ml voda
- 70 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
Ďalej potrebujeme
- sušienky/piškótový korpus
- čokoládovo-lieskový krém
- čokoládové dekorácie
Čokoládová pena:
- Želatínu necháme napučať v 20 ml vody.
- Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
Mätová pena:
- Želatínu necháme napučať v 20 ml vody.
- Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Svieža mäta rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
Čokoládová zrkadlová poleva:
- Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnnej rúre.
- Stužovač rozmiešame vo vode a ponorným mixérom zamiešame do smotany.
Príprava dezertu:
- Formu na dezerty naplníme do polovice čokoládovou penou, do stredu nanesieme čokoládový krém a doplníme mätovou penou. Povrch uhladíme a necháme stuhnuť v mrazničke cca 8 hodín.
- Zamrznuté dezerty hneď po vybratí z mrazničky polejeme pripravenou zrkadlovou polevou, uložíme na korpus alebo sušienky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dobrý tip 1.:
Ak nevlastníte formu na penové dezerty alebo vám zvýšila pripravená pena, dezert skvelo vynikne aj v pohári v kombinácii s podrvenými sušienkami.
Dobrý tip 2.:
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.
Dobrý tip 3.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.
Dobrý tip 4.:
Bezlepkový piškótový korpus môžete pripraviť podľa receptu, ktorý nájdete tu. Pre biely korpus stačí kakao nahradiť s Cake mix Liana.
Čokoládová pena
- 20 ml voda
- 3 g Želatína potravinárska číra Liana
- 100 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 80 g mascarpone
- 50 ml voda
- 50 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
- 2 PL cukor práškový
Mätová pena
- 20 ml voda
- 3 g Želatína potravinárska číra Liana
- 100 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 80 g mascarpone
- 50 ml voda
- 40 g Stužovač Liana SVIEŽA MÄTA
- 2 PL cukor práškový
Čokoládová zrkadlová poleva
- 50 ml živočíšna smotana na šľahanie
- 70 g Čokoláda Liana BIELA
- 100 ml voda
- 70 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
Ďalej potrebujeme
- sušienky/piškótový korpus
- čokoládovo-lieskový krém
- čokoládové dekorácie
Produkty k receptu