Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou
play

Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou

Obľúbená kombinácia čokoládovej a mätovej chuti v očarujúcom dezerte.
Ingrediencie
Čokoládová pena
Mätová pena
Čokoládová zrkadlová poleva
Ďalej potrebujeme
  • sušienky/piškótový korpus
  • čokoládovo-lieskový krém
  • čokoládové dekorácie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
Čokoládová pena:
  1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody.
  2. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
Mätová pena:
  1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody.
  2. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Svieža mäta rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
Čokoládová zrkadlová poleva:
  1. Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnnej rúre.
  2. Stužovač rozmiešame vo vode a ponorným mixérom zamiešame do smotany.
Príprava dezertu:
  1. Formu na dezerty naplníme do polovice čokoládovou penou, do stredu nanesieme čokoládový krém a doplníme mätovou penou. Povrch uhladíme a necháme stuhnuť v mrazničke cca 8 hodín.
  2. Zamrznuté dezerty hneď po vybratí z mrazničky polejeme pripravenou zrkadlovou polevou, uložíme na korpus alebo sušienky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dobrý tip 1.:
Ak nevlastníte formu na penové dezerty alebo vám zvýšila pripravená pena, dezert skvelo vynikne aj v pohári v kombinácii s podrvenými sušienkami.

Dobrý tip 2.:
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.

Dobrý tip 3.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.

Dobrý tip 4.:
Bezlepkový piškótový korpus môžete pripraviť podľa receptu, ktorý nájdete tu. Pre biely korpus stačí kakao nahradiť s Cake mix Liana.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Čokoládová pena
Mätová pena
Čokoládová zrkadlová poleva
Ďalej potrebujeme
  • sušienky/piškótový korpus
  • čokoládovo-lieskový krém
  • čokoládové dekorácie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné