Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou

  • Obľúbená kombinácia čokoládovej a mätovej chuti v očarujúcom dezerte.
Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou
  • 56
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Čokoládová pena:
20 ml  voda
3 g Želatína potravinárska číra Liana
100 ml rastlinná smotana na šľahanie
80 g mascarpone
50 ml voda
50 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
2 PL cukor práškový
 
Mätová pena:
20 ml voda
3 g Želatína potravinárska číra Liana
100 ml rastlinná smotana na šľahanie
80 g mascarpone
50 ml voda
40 g Stužovač Liana SVIEŽA MÄTA
2 PL cukor práškový
 
Čokoládová zrkadlová poleva:
50 ml živočíšna smotana na šľahanie
70 g Čokoláda Liana BIELA
100 ml voda
70 g Stužovač Liana ČOKOLÁDA
 
Ďalej potrebujeme:
sušienky/piškótový korpus
čokoládovo-lieskový krém
čokoládové dekorácie

Postup

Čokoládová pena:
1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody. 
 
2. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Čokoláda rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
 
Mätová pena:
1. Želatínu necháme napučať v 20 ml vody. 
 
2. Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha. Stužovač Svieža mäta rozmiešame vo vode a spolu s cukrom primiešame k smotane. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dôkladne zašľaháme.
 
Čokoládová zrkadlová poleva:
1. Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnnej rúre.
 
2. Stužovač rozmiešame vo vode a ponorným mixérom zamiešame do smotany.
 
Príprava dezertu:
1. Formu na dezerty naplníme do polovice čokoládovou penou, do stredu nanesieme čokoládový krém a doplníme mätovou penou. Povrch uhladíme a necháme stuhnuť v mrazničke cca 8 hodín.
 
2. Zamrznuté dezerty hneď po vybratí z mrazničky polejeme pripravenou zrkadlovou polevou, uložíme na korpus alebo sušienky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
 
Dobrý tip 1.:
Ak nevlastníte formu na penové dezerty alebo vám zvýšila pripravená pena, dezert skvelo vynikne aj v pohári v kombinácii s podrvenými sušienkami.
 
Dobrý tip 2.: 
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.
 
Dobrý tip 3.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.
 
Dobrý tip 4.:
Bezlepkový piškótový korpus môžete pripraviť podľa receptu, ktorý nájdete tu. Pre biely korpus stačí kakao nahradiť s Cake mix Liana.
 
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

56
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.