Pečené nanuky
Ingrediencie
piškótový korpus alebo odrezky z koláčov
mascarpone alebo uvarený puding
džem podľa chuti
Poleva z bielej čokolády:
200 g Čokoláda Biela Liana
70 g stužený tuk
Poleva z tmavej čokolády:
150 g Čokoláda Liana 70%, 45%
90 g stužený tuk
kvapka oleja
Ďalej potrebujeme:
potravinárske gélové farby
cukrárske posypy
sušené jedlé kvety
čokoládové perly
jedlé zlato
pistácie
Postup
1. Korpus rozmrvíme, pridáme mascarpone a džem. Množstvo prispôsobíme počtu foriem.
2. Natlačíme do formy, uhladíme, nasadíme paličky a necháme v mrazničke 1-2 hodiny stuhnúť.
3. Polevu z bielej čokolády pripravíme roztopením čokolády so stuženým tukom. Pre belšiu farbu čokolády pridáme bielu potravinársku farbu.
4. Polevu môžeme zafarbiť ľubovoľnou gélovou farbou.
5. Polevu z tmavej čokolády pripravíme roztopením čokolády so stuženým tukom, pre lepší lesk pridáme kvapku oleja.
6. Stuhnuté nanuky vyberieme z formy, namáčame v pripravených polevách a zdobíme podľa fantázie.
Dobrý tip:
Mascarpone môžeme nahradiť uvareným pudingom alebo kondenzovaným mliekom.
Dobrý tip 2.:
Recept na bezlepkový piškótový korpus nájdete tu.