Pečené nanuky

  • Pripravte si pečené nanuky doma a tromfnite nimi aj skúsené cukrárky.
Pečené nanuky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

piškótový korpus alebo odrezky z koláčov
mascarpone alebo uvarený puding
džem podľa chuti
 
Poleva z bielej čokolády:
200 g Čokoláda Biela Liana
70 g stužený tuk
 
Poleva z tmavej čokolády:
150 g Čokoláda Liana 70%, 45%
90 g stužený tuk
kvapka oleja
 
Ďalej potrebujeme:
potravinárske gélové farby
cukrárske posypy
sušené jedlé kvety
čokoládové  perly
jedlé zlato
pistácie

Postup

1.  Korpus rozmrvíme, pridáme mascarpone a džem. Množstvo prispôsobíme počtu foriem.
 
2. Natlačíme do formy, uhladíme, nasadíme paličky a necháme v mrazničke 1-2 hodiny stuhnúť.
 
3. Polevu z bielej čokolády pripravíme roztopením čokolády so stuženým tukom. Pre belšiu farbu čokolády pridáme bielu potravinársku farbu.
 
4. Polevu môžeme zafarbiť ľubovoľnou gélovou farbou. 
 
5. Polevu z tmavej čokolády pripravíme roztopením čokolády so stuženým tukom, pre lepší lesk pridáme kvapku oleja.
 
6. Stuhnuté nanuky vyberieme z formy, namáčame v pripravených polevách a zdobíme podľa fantázie.
 
Dobrý tip:
Mascarpone môžeme nahradiť uvareným pudingom alebo kondenzovaným mliekom.
 
Dobrý tip 2.: 
Recept na bezlepkový piškótový korpus nájdete tu.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.