Bezlepkové tirolské knedle
Na toustový chlieb:
- 250 g Liana Bread mix dark
- 275 ml voda
- 15 g čerstvé droždie
- 1 čl cukor
- 1 čl soľ
- 1 PL olej
Na knedle:
- 300 g pečiva ( TOASTOVÝ CHLIEB)
- 200 ml mlieko
- 180 g údené mäso/slanina
- 1 cibuľa
- 3 vajíčka
- 1-2 mladé cibuľky
- petržlenová vňať, pažítka
- soľ, korenie
TOASTOVÝ CHLIEB si pripravíme 2-3 dní vopred.
- V miske do múky urobíme jamku a vlejeme 150 ml teplej vody, pridáme droždie, cukor a necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšné ingrediencie a vymiesime cesto.
- To umiestnime do olejom vymastenej formy na biskupský chlebík, povrch uhladíme a necháme kysnúť prikryté potravinovou fóliou potretou z vnútornej strany olejom približne hodinu na teplom mieste.
- Potom chlebík potrieme zmesou vody a oleja a pečieme na 200 stupňoch cca 50 minút. Po upečení chlieb pokropíme vodou a necháme úplne vychladnúť.
PRÍPRAVA KNEDLÍ:
- Toastový chlieb nakrájame na kocky a v rúre opečieme do chrumkava.
- Medzitým si nakrájame cibuľu, bielu časť mladej cibuľky, údené mäso a spolu na oleji opečieme. Nakrájame si tiež všetky bylinky.
- Všetko dáme do misky, premiešame a zalejeme mliekom s rozšľahanými vajíčkami, ochutíme soľou a korením. Podľa potreby prisypeme múku.
- Zmes necháme chvíľku postáť, potom z nej v dlaniach formujeme guľky, ktoré varíme v osolenej vode.
- Guľky dávame do vriacej vody ale teplotu hneď stiahneme a guľky varíme na miernom plameni, cca 10-15 minút podľa ich veľkosti.
Na toustový chlieb:
- 250 g Liana Bread mix dark
- 275 ml voda
- 15 g čerstvé droždie
- 1 čl cukor
- 1 čl soľ
- 1 PL olej
Na knedle:
- 300 g pečiva ( TOASTOVÝ CHLIEB)
- 200 ml mlieko
- 180 g údené mäso/slanina
- 1 cibuľa
- 3 vajíčka
- 1-2 mladé cibuľky
- petržlenová vňať, pažítka
- soľ, korenie
Produkty k receptu