Bezlepkové tirolské knedle

Trvanie: 1:45 (h:m) Porcie: 6-8 (ks)
Bezlepkové Tirolské knedle s bylinkami, údeným mäsom a slaninou sú ideálnou prílohou k mäsu, omáčkam alebo vývarom. Rýchla a chutná voľba, ktorú si obľúbite aj samostatne.
Ingrediencie

Na toustový chlieb:


Na knedle:

  • 300 g pečiva ( TOASTOVÝ CHLIEB)
  • 200 ml mlieko
  • 180 g údené mäso/slanina
  • 1 cibuľa
  • 3 vajíčka
  • 1-2 mladé cibuľky
  • petržlenová vňať, pažítka
  • soľ, korenie
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

TOASTOVÝ CHLIEB si pripravíme 2-3 dní vopred.

  1. V miske do múky urobíme jamku a vlejeme 150 ml teplej vody, pridáme droždie, cukor a necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšné ingrediencie a vymiesime cesto.
  2. To umiestnime do olejom vymastenej formy na biskupský chlebík, povrch uhladíme a necháme kysnúť prikryté potravinovou fóliou potretou z vnútornej strany olejom približne hodinu na teplom mieste.
  3. Potom chlebík potrieme zmesou vody a oleja a pečieme na 200 stupňoch cca 50 minút. Po upečení chlieb pokropíme vodou a necháme úplne vychladnúť.


PRÍPRAVA KNEDLÍ:
 

  1. Toastový chlieb nakrájame na kocky a v rúre opečieme do chrumkava.
  2. Medzitým si nakrájame cibuľu, bielu časť mladej cibuľky, údené mäso a spolu na oleji opečieme. Nakrájame si tiež všetky bylinky.
  3. Všetko dáme do misky, premiešame a zalejeme mliekom s rozšľahanými vajíčkami, ochutíme soľou a korením. Podľa potreby prisypeme múku.
  4. Zmes necháme chvíľku postáť, potom z nej v dlaniach formujeme guľky, ktoré varíme v osolenej vode.
  5. Guľky dávame do vriacej vody ale teplotu hneď stiahneme a guľky varíme na miernom plameni, cca 10-15 minút podľa ich veľkosti.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Na toustový chlieb:


Na knedle:

  • 300 g pečiva ( TOASTOVÝ CHLIEB)
  • 200 ml mlieko
  • 180 g údené mäso/slanina
  • 1 cibuľa
  • 3 vajíčka
  • 1-2 mladé cibuľky
  • petržlenová vňať, pažítka
  • soľ, korenie
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.