Bezlepkové cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipom
Cesto
- 400 g cuketa
- 1 ks vajce
- 50- 80 g Universal mix Liana
- 1 strúčik cesnak
- 1 KL majoránka
- 1/2 KL čierne korenie
- soľ
- olej na vymastenie panvice
Jogurtový dip
- 150 g biely jogurt
- 1 PL pažítka
- 1 PL petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- Z umytej cukety odstránime dužinu a nastrúhame na hrubo. Posolíme a necháme 10 minút odstáť.
- Nastrúhanú cuketu jemne vyžmýkame, aby sme ju zbavili prebytočnej vody.
- Pridáme čierne korenie, majoránku, pretlačený cesnak, vajce a premiešame. Múčnu zmes Universal mix primiešavame postupne, podľa potreby a konzistencie.
- Rozpálenú panvicu potrieme olejom a lyžicou dávkujeme kôpky cesta, ktoré rozotrieme do tvaru placky. Z oboch strán opekáme do zlatista.
- Podávame s dipom z bieleho jogurtu, pažítky, petržlenovej vňate, dochuteného soľou a čiernym korením.
Cesto
- 400 g cuketa
- 1 ks vajce
- 50- 80 g Universal mix Liana
- 1 strúčik cesnak
- 1 KL majoránka
- 1/2 KL čierne korenie
- soľ
- olej na vymastenie panvice
Jogurtový dip
- 150 g biely jogurt
- 1 PL pažítka
- 1 PL petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
Produkty k receptu